Employee Experience: veel focus maar (te) weinig impact?

Employee Experience. In nagenoeg alle organisaties staat het op de agenda. Maar hoe zit het met de maturiteit inzake EX? Op welke EX initiatieven wordt vooral ingezet en leveren die initiatieven ook de beoogde impact op?

In een driedelige podcast reeks gingen we in gesprek met Katarina Coppé, Employee Experience Experte bij Welliba. Welliba is een afkorting voor well & in balance. En ze verrichten daar baanbrekend werk met een aanpak die gedragswetenschap combineert met mensgerichte technologie, zodat HR aan werknemers de verantwoordelijkheid kan geven over hun eigen Employee Experience.

Met hun onderzoek hebben ze bij Welliba de wezenlijke drijfveren achter de EX van werknemers blootgelegd, en de specifieke contextuele boosters en belemmeringen in kaart gebracht die deze ervaringen van buitenaf beïnvloeden. En dat resulteert in een holistische benadering van Employee Experience.

Aflevering 1: Employee Experience in België en Nederland

In deze aflevering schuift Heleen Mes mee aan, EX experte in Nederland. We bespreken de resultaten van hun onderzoek waarin ze aan HR professionals in België en Nederland gevraagd hebben hoe het met EX gesteld is in hun organisatie én hoe ze zelf hun EX ervaren.

Aflevering 2: Employee Experience: veel focus, weinig impact?

In de tweede aflevering zoomen we in op hoe we EX kunnen inzetten als strategische hefboom, hoe we de ROI van EX initiatieven duidelijk kunnen maken en linken met business en people outcomes.

Aflevering 3: Employee Experience in de praktijk: onboarding bij Accenture

We sluiten deze 3-delige podcastreeks af met een praktijkcase. Daarvoor schuift Anne Selis Talent Strategy Lead bij Accenture mee aan. Benieuwd hoe een innovatieve EX aanpak ingezet kan worden? Bekijk dan zeker deze laatste aflevering!

Doe mee aan het grootste EX onderzoek in de Benelux!

Hoe ervaren HR professionals hun werk en hun leven? Welke factoren beïnvloeden hun werktevredenheid en geluk? Hoe beoordelen HR professionals de employee experience (EX) in hun organisaties?

Welliba en HXWork bundelden de krachten voor het grootste onderzoek naar EX in de Benelux. Ze willen meten wat HR professionals motiveert of juist remt, wat hun persoonlijke sterktes en ontwikkelpotentieel zijn. Het onderzoek geeft inzicht in de prioriteiten van organisaties en welke impact EX heeft.

Na het invullen van de vragenlijst krijg je toegang tot jouw Persoonlijke Inzichten Hub waar je direct jouw resultaten vindt. Je krijgt inzichten over jezelf en toegang tot tools die helpen om je EX te verbeteren. Na afloop van het onderzoek wordt het rapport integraal ter beschikking gesteld.

>> Je kan de survey hier invullen

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER