PARTNERCONTENT

Employee engagement: beloning helpt, ondersteuning werkt

Geëngageerde medewerkers zijn je gedroomde ambassadeurs. Ze hebben een positief effect op je klantentevredenheid, productiviteit en winst. De return on engagement is dus immens. Maar hoe doe je dat, engagement creëren? Volgens Anna Smets van WPO is ondersteuning dé motor voor werknemersengagement.

De zin en onzin van prestatiebeloning

Als we denken aan motiveren, komen we al snel bij belonen terecht. Hebben prestatievergoedingen een grote impact op het engagement?

Anna: “Mensen onderwaarderen is natuurlijk schadelijk voor de betrokkenheid en inzet. Maar eens je medewerkers een (meer dan) marktconform loon en mooie extralegale voordelen krijgen, zijn extra prestatiebeloningen niet altijd de beste motivator. Individuele prestatiebeloningen kunnen de verbondenheid tussen collega’s in het gedrang brengen en voor negatieve competitiviteit zorgen. Groepsbeloningen daarentegen, bevorderen dan weer de samenwerking en verbondenheid.”

Ondersteuning als drijfveer voor engagement

Welke andere motivatoren dan beloning zijn er dan nog, om medewerkers om te toveren tot geëngageerde ambassadeurs?

Anna: “Een weloverwogen compliment kan meer betrokkenheid teweegbrengen dan een financiële beloning. Maar medewerkers moeten zich in de eerste plaats ondersteund voelen door hun werkgever. En hier kunnen heel wat werkgevers nog grote sprongen maken. Door mentale, organisatorische en juridische hulp te bieden waar nodig. Als een werkgever mee naar oplossingen zoekt voor de problemen van medewerkers, dan heeft dat een ontzaglijke impact op de verbondenheid en bijgevolg op het engagement van werknemers.”

>> Benieuwd hoe WPO je medewerkers ondersteunt, en zo hun engagement vergroot?
>> Contacteer Anna Smets voor een vrijblijvend gesprek, en je bent vertrokken!

Anna Smets Workplace Options min

+++

Workplace Options ondersteunt bedrijven wereldwijd in welzijnsoplossingen voor medewerkers en hun gezinsleden. Het is WPO’s missie om organisaties toekomstbestendig en succesvol te maken, door zorg te dragen voor hun mensen.

XX FOTO 64 EXPERT Workplace Options LOGO 40 jaar

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER