Een zomer vol boeken – 10 boekentips voor HR professionals (deel 2)

Niets zo heerlijk als op het strand, in je tuin of in je (lig)zetel bij te leren uit een boek. En voor wie deze zomer graag ook wat vakliteratuur doorneemt, heeft Luc De Decker 44 boekentips verzameld. Hier zijn alvast 10 boeken die wij in onze koffer steken. Veel leesplezier!

HR BOEKENTIP #1: Everyday Business Storytelling – Janine Kurnoff & Lee Lazarus

Een even praktische als verhelderende gids om zakelijke informatie om te zetten in memorabele, boeiende en overtuigende verhalen die je communicatie, je business – en je carrière – vooruit stuwen.
Meer info over het boek

COVER Lisbeth Everyday Business Storytelling

Getipt door Lisbeth Claus, co-auteur #ZigZagHR, waarom de beste HR geen HR meer is…

+++

HR BOEKENTIP #2: The Hard Thing About Hard Things – Ben Horowitz

De medeoprichter van het durfkapitaalfonds Andreessen Horowitz windt er geen doekjes om: ondernemen en leiden gaan niet over rozen. Over vrienden ontslaan, personeel wegkapen, het cultiveren van een CEO-mentaliteit, weten wanneer je je slag moet slaan – en zoveel meer.
Meer info over het boek

COVER ZZ The Hard Thing About Hard Things

Getipt door Luc De Decker, hoofdredacteur #ZigZagHR

+++

HR BOEKENTIP #3: Het communicatie-DNA – Korneel Warlop

In Het communicatie-DNA neemt Korneel Warlop je bij de hand en legt op een beschrijvende manier stap voor stap uit wat zijn ervaringen zijn na meer dan 10 jaar bij leidinggevende wereldbedrijven als AXA, AB InBev en Barry Callebaut Group te hebben gewerkt. Een boek vol tips en tricks voor huidige en toekomstige professionals met een passie voor communicatie
Meer info over het boek

COVER LannooCampus Het communicatie DNA

Getipt door Lannoo Campus

+++

HR BOEKENTIP #4: Nooit nog normaal – Omar Mohout & Laurence Jacobs

Samen met de auteurs stelt de lezer vast dat een nieuw tijdperk is aangebroken waarin het nooit nog normaal lijkt te gaan worden. Maar dat hoeft niet per se onheilspellend te zijn. Met een ondernemende houding, een niet-bij-de-pakken-blijven-zitten mindset en zin voor initiatief kan iedereen het beste uit dat nooit nog normaal halen.
Meer info over het boek

COVER Pelckmans Nooit nog normaal

Getipt door Pelckmans

+++

HR BOEKENTIP #5: Topsnelheid op de industriële werkvloer – Inge Godts

Eindelijk een boek dat leiderschap behandelt in de specifieke context van productie-omgevingen. Het boek biedt een model waarbij je in zes stappen gaat naar een sterke mindset op de industriële werkvloer.
Meer info over het boek

COVER Die Keure Topsnelheid op de industriele werkvloer

Getipt door die Keure

+++

HR BOEKENTIP #6: Thuiswerkrevolutie – Tsedal Neeley

De coronapandemie heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we werken. Na de eerste schok zien steeds meer mensen de voordelen van thuiswerken in en lijkt fulltime op kantoor werken voor veel organisaties verleden tijd. Maar thuiswerken kan grote nadelen hebben als het niet goed wordt aangepakt. Zo blijken thuiswerkers zich vaak geïsoleerd te voelen, ze hebben moeite een band op te bouwen met collega’s en een gezonde werk-privébalans te vinden. Leidinggevenden worstelen met de vraag hoe ze hun team kunnen aansturen en motiveren. In Thuiswerkrevolutie laat Neeley helder en met veel praktijkvoorbeelden zien hoe teams ook op afstand met succes kunnen samenwerken en groeien.
Meer info over het boek

COVER Business Contact Thuiswerkrevolutie

Getipt door uitgeverij Business Contact

+++

HR BOEKENTIP #7: Bubbel – Bruno Vanspauwen

Satire met een vlijmscherp randje die zich afspeelt in de wereld van reclame en media. Bruno Vanspauwen werkte 30 jaar in de reclamewereld, afwisselend als gestreste participant en geamuseerd observator. In dit boek vertelt hij het verhaal van een bedrijf dat kauwgom produceert en de slabakkende verkoop wil aanzwengelen. Het schakelt daarvoor een reclamebureau in dat uitpakt met het nieuwe wonderwapen van de marketing: 360°. In een gonzend universum van ononderbroken reclame, entertainment en digitalisering wordt de kauwgombubbel opgeblazen tot hij uit elkaar dreigt te spatten.
Meer info over het boek

COVER Manteau Bubbel Bruno Vanspauwen

Getipt door uitgeverij Manteau

+++

HR BOEKENTIP #8: New Female Leader – Caroline Glasbergen

We leven nog steeds in een maatschappij waarin het mannelijke uitgangspunt de norm is, en waarin het stereotiepe beeld van een leider een charismatische, zelfverzekerde, witte, hoogopgeleide man is, die vanaf de top van de organisatie zijn team aanstuurt. Ook vrouwen die leiding geven lijken zich – vaak onbewust – te conformeren aan dit stereotiepe beeld. Hoe kun je als vrouw vanuit je eigen waarden leiden in deze nog altijd masculiene omgeving?
Meer info over het boek

COVER Bruna New Female Leader

Getipt door uitgeverij Bruna

+++

HR BOEKENTIP #9: Goed teamwerk – Karin Derksen

Hoe teams beter kunnen presteren en floreren: een overzicht van de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek naar teamwerk. Dit wordt praktisch gemaakt met vele voorbeelden, tips en tools.
Meer info over het boek

COVER Boom Goed teamwerk

Getipt door Van Boom uitgevers

+++

HR BOEKENTIP #10: Utopie voor realisten – Jan De Groof (red.)

2050 door de ogen van bekende Vlaamse en Nederlandse denkers – Als samenleving staan we voor grote uitdagingen. Ontwikkelingen in onder meer de gezondheidszorg, economie, industrie of cultuur, maar ook in het denken over duurzaamheid, identiteit en migratie, zetten onze maatschappelijke modellen steeds meer onder druk. Bovendien maken ze onze toekomst steeds moeilijker te voorspellen. Een verkenning door onder andere Thomas Leysen, Dirk Van Damme, Ive Marx, Saskia Van Uffelen, Fons Leroy en vele anderen.
Meer info over het boek

COVER XX Utopie voor realisten

Speciaal voor wie graag over het muurtje kijkt…

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER