• Rekrutering
  • >
  • Een kantoor om mee uit te pakken in the war for talent!

Een kantoor om mee uit te pakken in the war for talent!

Protime neemt vandaag zijn intrek in een totaal vernieuwd gebouw in het Mechelse Raghenopark. Hoewel de 350 Protimers ook na de coronacrisis meer van thuis uit zullen werken, was er dringend nood aan meer plaats op kantoor. “Protime groeit hard. Onze nieuwe stek is daarom maar liefst vier keer groter dan ons vorige hoofdkantoor en moet op vier jaar tijd plaats kunnen bieden aan minstens 600 collega’s. Deze nieuwe werkplek straalt onze bedrijfscultuur uit, én moet ons helpen om nieuw talent aan te trekken,” zegt Peter s’Jongers, CEO van Protime. Ook medewerkers van SD Worx, de internationale HR-groep waartoe Protime behoort, zullen van hieruit klanten bedienen uit regio Mechelen, zowel kmo’s als grote bedrijven. Een ideale uitvalsbasis voor de regio, waar SD Worx ook een 100-tal flexwerkplekken en vergaderruimtes voorziet, op minder dan 10 minuten wandelen van het station.

Ondanks dat er meer thuis wordt gewerkt, nood aan groter kantoor

Het gaat snel voor Protime; op 10 jaar tijd verdrievoudigde het zijn personeelsbestand naar zo’n 350 werknemers. Tegen eind 2025 moeten dit er bijna dubbel zoveel zijn. Hoewel het vorige Protime-hoofdkantoor in Aartselaar voorzien was op een snelle groei, liep de capaciteit tegen zijn limieten aan. En dat zelfs in tijden waarin veel van thuis uit werd gewerkt. De nood aan een nieuw kantoor drong zich op, en deze nieuwe thuis vond Protime in een bestaand gebouw in de Boutersemstraat 68a in het Mechelse Raghenopark, op wandelafstand van het stadscentrum en het station. Het nieuwe hoofdkantoor is ook makkelijk bereikbaar met de wagen en beschikt over 160 parkeerplaatsen.. Er zal ook extra geïnvesteerd worden om het aantal elektrische oplaadpunten gevoelig uit te breiden omdat steeds meer werknemers resoluut kiezen voor een elektrische bedrijfswagen.

Verhuizen naar een groter kantoor klinkt misschien vreemd nu we ook in de toekomst meer van thuis uit zullen werken, maar telewerken was bij ons al voor de coronacrisis sterk ingeburgerd en toch zaten we aan onze limiet. Op onze nieuwe stek in Mechelen is er genoeg ruimte om ook in de komende jaren sterk te groeien,” zegt Peter s’Jongers, CEO van Protime.

Het gebouw bestaat uit twee delen, rond een centrale kern, die samen bijna 8.000 m2 tellen.

Ook SD Worx investeert in (kantoor)beleving voor zijn medewerkers

Ook moederbedrijf SD Worx zoekt in België alleen al nog 150 nieuwe mensen. “Het hybride werken en het nieuwe kantoorconcept helpen daarbij. Mechelen is als stad en regio centraal gelegen tussen Brussel en Antwerpen. Deze locatie is in volle ontwikkeling en gemakkelijk bereikbaar met de trein. We investeren graag in nabijheid voor onze klanten en in experience of (kantoor)beleving voor medewerkers. Naast ons kantoor voor onze payroll- en hr-adviseurs zullen we plaats bieden aan 100 flexplekken en ruimtes voor teams die willen samenwerken. De knappe architectuur en inrichting stimuleren ontmoetingen en verbondenheid, wat we allemaal wat gemist hebben. Mechelen is één van de eerste kantoren die zo een upgrade krijgen, naar het hybride werken,” verduidelijkt Michael Custers van SD Worx de investeringen.

Een kantoor om mee uit te pakken in de ‘war for talent’

De afgelopen maanden onderging het gebouw een grondige make-over. Vandaag biedt het een werkomgeving die volledig is aangepast aan de nieuwe manier van werken.

“Ook vandaag wordt thuiswerken bij ons gestimuleerd en moeten Protimers via onze app aanvragen om naar kantoor te mogen komen. Het hoofdkantoor is belangrijk als ontmoetingsplek en als blauwdruk van de bedrijfscultuur. We trekken ernaartoe voor een babbel of vergadering met collega’s of om klanten te ontmoeten. Als we ons moeten concentreren zullen we vaker thuis werken,” zegt Peter s’Jongers.

Het nieuwe hoofdkantoor kan wedijveren met het comfort van de thuiswerkplek. De locatie baadt in een huiselijke sfeer, met veel licht, planten, gezellige koffiehoekjes, een fitnessruimte, een yoga-corner, ruime douches en kleedkamers, een game room, een café, phone booths, verschillende terrassen, vergaderruimtes, … en leuke plaatsen waar je apart kan zitten om geconcentreerd te werken. Ook aan de buitenruimte wordt extra aandacht besteed. De vier bijenkolonies van Protime verhuizen mee naar Mechelen waar ze gehuisvest worden op een enorme wilde bloemenweide. Daarnaast komt een ecologisch voedselbos waar Protimers tijdens een wandeling tot rust kunnen komen en zelf bessen, fruit en noten kunnen plukken.

“Ons nieuwe hoofdkantoor straalt inspiratie en innovatie uit. We kunnen er echt mee uitpakken naar onze huidige én toekomstige werknemers toe! Het helpt ons om ook in de toekomst een Great Place to Work te blijven,” besluit Peter s’Jongers.

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR