Dit was #ZigZagHR NXT @ Arvesta

Met #ZigZagHR NXT, onze community voor HR professionals van 32 jaar of jonger, willen we de loopbaan van startende HR professionals een flinke boost geven. Dat doen we door hen samen te brengen – online en offline, door hen van elkaar te laten leren, door online webinars en masterclasses aan te bieden en door samen met hen op bedrijfsbezoek te gaan. Zo gingen we op 27 februari 2024 naar Arvesta.

Tijdens ons bezoek kregen we niet alleen Arvesta’s gloednieuw hoofdkantoor te zien, we werden ook getrakteerd op een rondleiding door hun logistiek centrum én we kregen een fascinerende presentatie van Karin Van Roy. Zij deelde alles over HR @ Arvesta en gaf loopbaanadvies en tips. We sloten de avond af met een gezellig diner, interessante inzichten én een heleboel nieuwe connecties.

Hier zijn enkele take-aways van onze #ZigZagHR NXT community leden:

Het pad naar succes is zelden rechtlijnig en gemakkelijk. Omarm dus zowel de hoogte- als dieptepunten en verlies nooit je visie uit het oog. Juist in turbulente tijden is het verleidelijk om je doelen uit het oog te verliezen, maar het is cruciaal om te blijven vasthouden aan je langetermijnvisie en strategie.

Durf groots te dromen en geloof in jezelf. Als jij dat niet doet, wie dan wel? Soms openen deuren zich pas wanneer je al in beweging bent. Wacht dus niet af, maar neem actie en creëer je eigen kansen.

Screenshot 2024 03 04 at 10.39.02

Never waste a good crisis. Een crisis biedt vaak onverwachte mogelijkheden. Het is een uitgelezen moment om bijvoorbeeld nieuwe ideeën uit te proberen of zaken die al langer op de plank lagen nu toch versneld door te voeren. Zoals Karin het treffend verwoordde: “Het gaat al mis, dus het kan niet erger worden.”

Screenshot 2024 03 04 at 10.40.07

Je hoeft niet alles alleen op te lossen. Omring jezelf met experts en vorm een team van sterke professionals. Samen bereik je meer dan je alleen zou kunnen.

Screenshot 2024 03 04 at 10.40.26 min

Wees niet bang om tegen de stroom in te gaan en de status quo uit te dagen. Durf eens te experimenteren. Accepteer niet zomaar de bestaande situatie omdat die nu eenmaal altijd zo geweest is.

Screenshot 2024 03 04 at 10.39.56

Neem regelmatig een frisse kijk op je processen en structuren. We doen dit vaak wanneer we ergens nieuw binnenkomen, maar zelfs wanneer je al langere tijd binnen een organisatie werkt, is het belangrijk om je manier van werken voortdurend in vraag te stellen en te optimaliseren. Breng dus af en toe eens orde in de chaos en introduceer een heldere structuur.

Screenshot 2024 03 04 at 10.40.33 min

Falen betekent niet het einde, maar juist een kans om opnieuw te proberen. Het is je bereidheid om op te staan en door te gaan die uiteindelijk tot succes zal leiden.

Zorg ervoor dat je het mandaat hebt om veranderingen door te voeren. Als je dit niet krijgt, zorg dan dat je het opeist. Spreek de taal van de business en wees duidelijk over het waarom en hoe van je plannen.

Screenshot 2024 03 04 at 10.40.17

Creëer duidelijke teamafspraken om optimaal samen te werken, vooral in een hybride werkomgeving. Hoewel het niet nodig is om alles tot in detail te meten, is het wel belangrijk om zichtbaarheid te bieden wanneer je er niet bent, zodat je team kan anticiperen en de samenwerking goed blijft verlopen.

Screenshot 2024 03 04 at 10.41.44

Als leider is het essentieel om jezelf voortdurend af te vragen: wat heb ik geleerd en gehoord? Hoe kan ik dit het beste overbrengen naar mijn team(s)? Op die manier zorg je ervoor dat iedereen betrokken blijft bij de gemeenschappelijke visie en doelen.

+++

Ook aansluiten bij dé HR community voor jonge HR professionals?

We gaan de komende maanden ook nog langs bij Mobile Vikings, Teamleader en Euroclear!
>> Bekijk hier de agenda

Ben jij een HR student of een jonge HR professional onder de 32 jaar?
Dan is #ZigZagHR NXT er ook voor jou!
Ongeacht of je nog aan je loopbaan moet beginnen, net uit de startblokken bent, of al de eerste stappen hebt gezet om door te groeien.
Sluit aan bij #ZigZagHR NXT – de toekomst van HR – en geef jouw HR loopbaan een flinke boost!

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER