Deloitte wil in 2023 1700 nieuwe collega’s aanwerven

Deloitte Belgium behaalde in het boekjaar 2022 een groei van 11,1 %, waarmee het bedrijf zijn positie als grootste professionele dienstverlener van het land versterkt. In het groeiplan voor het volgende boekjaar (juni 2022-mei 2023) staat dat Deloitte Belgium een recordaantal medewerkers wil aanwerven: 1700 nieuwe collega’s (stages niet meegerekend).

Deloitte mikt op meer diversiteit door mensen in dienst te nemen met een minder traditionele achtergrond, zoals biologie, politieke wetenschappen of journalistiek. In 2022 was 40 % van de nieuwe partners binnen de organisatie bovendien een vrouw, een mooi bewijs van het streven naar meer diversiteit en inclusiviteit bij Deloitte Belgium. Deloitte Belgium behaalde in het boekjaar 2022 (1 juni 2021 tot en met 31 mei 2022) een totale omzet van € 706 miljoen. Dat is een stijging van 11,1 % tegenover 2021.

Piet Vandendriessche, CEO van Deloitte Belgium: “Het voorbije jaar kregen onze mensen, klanten en partners, maar ook de samenleving als geheel, opnieuw te maken met onverwachte omstandigheden. De nasleep van de pandemie was nog niet verteerd of we kregen al de oorlog in Oekraïne en de wereldwijde energiecrisis voorgeschoteld. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van het hele team bij Deloitte Belgium konden we onze klanten en partners toch met succes bijstaan en hen helpen om voortreffelijk te presteren in het postcovidtijdperk. Ondanks de uitdagingen die ons nog te wachten staan, blijf ook ik positief over de toekomst. Samen met onze 1700 nieuwe collega’s zullen we de doelstellingen van Deloitte blijven realiseren en onze maatschappelijke betrokkenheid waarmaken. Wat ‘succes’ precies inhoudt, dat is geëvolueerd. Het gaat vandaag over meer dan alleen winst. Tegenwoordig vormen de sociale- en milieueffecten dan ook een belangrijke factor bij alle beslissingen die Deloitte neemt.”

1700 nieuwe medewerkers

Op 31 mei 2022, de afsluitingsdatum van het boekjaar, had Deloitte in België 5222 personen in dienst. Intussen zijn daar nog een aantal starters bijgekomen, waardoor de teller momenteel op 5905 collega’s staat. Begin oktober verwelkomde het bedrijf zijn 6000e medewerker. Tijdens het boekjaar 2022 heeft Deloitte 1500 nieuwe collega’s aangeworven. Het team van Deloitte Belgium bestaat nu uit 82 verschillende nationaliteiten. In het komende boekjaar wil Deloitte bovendien 1700 nieuwe medewerkers aannemen.

Vroeger werkten er bij Deloitte vooral mensen met economische of juridische expertise. Het voorbije jaar koos de dienstverlener echter steeds vaker voor nieuwe collega’s met een andere achtergrond. Dit jaar wil Deloitte Belgium 450 STEM-profielen aantrekken, maar ook mensen met een andere achtergrond dan een economische of juridische zijn zeer welkom.

Piet Vandendriessche, CEO van Deloitte Belgium: “Momenteel werken we onder meer fysiotherapeuten, biologen en japanologen in. Het belangrijkste is dat de kandidaat zich kan vinden in onze waarden en gedreven is. Welk potentieel heeft iemand echt? Daar gaat het om. We bekijken samen met kandidaten of hun waarden passen bij die van Deloitte, zoals ondernemerschap en samenwerking. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een team met diverse achtergronden en gedeelde waarden essentieel is als we de steeds complexere uitdagingen van de toekomst met succes willen aangaan.”

Deloitte Belgium investeert fors in de ontplooiing en het welzijn van zijn medewerkers. Nu we met z’n allen steeds meer hybride werken doet Deloitte er alles aan opdat de medewerkers goed verbonden blijven met elkaar en met de organisatie. Zo zijn er bijvoorbeeld de Good Vibes-campagnes, om mensen aan te moedigen om naar kantoor te komen, en houdt de organisatie het Deloitte Tarmac Café langer open. Daarnaast heeft Deloitte een uitgebreid leerprogramma opgezet voor iedere medewerker. De organisatie is er namelijk van overtuigd dat talent groeit als mensen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen, en weten dat er in hen geïnvesteerd wordt.

Groei in alle diensten en sectoren

Deloitte kijkt ernaar uit de komende jaren verder te groeien. Tussen juni 2021 en mei 2022 noteerde de onderneming een stabiele groei bij al haar diensten.

Deloitte Consulting realiseerde een groei van bijna 20 %, goed voor € 244 miljoen aan inkomsten. Dit mooie resultaat is te danken aan de aanhoudend sterke vraag naar diensten voor digitaliseringsprojecten en bedrijfstransformaties. Ook de vraag naar strategisch advies over bedrijfsmodellen, mobiliteit, klimaat en duurzaamheid bleef toenemen.

Ook de afdeling Financial Advisory bleef groeien en zag haar inkomsten met 12,5 % toenemen. Naast de transacties in het middensegment van de markt en de transacties met privaat vermogen kende ook de bedrijfsmarkt een sterke groei. Daar was vooral vraag naar ondersteuning voor complexe M&A-transformaties en verbeteringen, net als naar multidisciplinaire expertise.

De businessunit Accountancy groeide in het boekjaar 2022 met 6,1 %, dankzij een toename in de vraag naar binnenlandse en internationale boekhoudkundige en fiscale diensten, en advies op maat. De multidisciplinaire kracht van de vertrouwde adviseurs van Deloitte Accountancy en de versnelde investeringen in de innovatie, digitalisering en automatisering van accounting- en complianceprocessen hebben de positie van Deloitte Accountancy als marktleider verder versterkt.

Audit & Assurance toonde het voorbije jaar een aanzienlijke impact van de auditrotatie, en het talent op deze afdeling werd versneld ingezet voor ruimere Assurance-diensten. Deloitte blijft investeren in de ontwikkeling van het Assurance-aanbod en maakt daarbij gebruik van het multidisciplinaire model, waardoor het bedrijf stabiele resultaten weet te behalen. Dit is van belang voor de verdere ontwikkeling van een breed scala aan hoogwaardige vaardigheden om bestaande auditopdrachten uit te voeren en nieuwe audits in het segment openbaar belang en particuliere entiteiten aan te nemen.

Risk Advisory noteerde een aanzienlijke groei (+11,2 %) bij de ondersteuning van de evoluerende risico- en regelgevingsbehoeften van organisaties, mede dankzij de groei van zowel Financial Operations Risk Transformation als Technology & Digital Risk Consultancy. Deloitte blijft fors investeren in cyberveiligheid en duurzaamheid als belangrijke strategische risicogebieden bij klanten.

De inkomsten van Deloitte Tax and Legal stegen met 7,4 %. Een goed resultaat als we rekening houden met de investeringen in een aantal Operate-projecten, met veel mogelijkheden voor klanten om na te denken over hun toekomstige staat – van technologie tot resourcingmodellen en de toekomst van werk. De dienstlijnen Global Employer Services, Global Business Tax en Indirect Tax hebben een stabiel jaar achter de rug waarin ze actief waren in hun gebruikelijke bedrijfsmodi en een eencijferige (Global Employer Services en Global Business Tax) of tweecijferige groei (Indirect Tax) noteerden.

Deloitte Private verstrekt gespecialiseerd advies aan particuliere ondernemingen, familiebedrijven, leiders in private equity en ondernemers. Deze afdeling heeft haar aanwezigheid op de Belgische markt verder versterkt tijdens het boekjaar 2022. Door samen te werken met zijn klanten wil Deloitte Private het vertrouwen in particuliere ondernemingen versterken, de ondernemingsgeest stimuleren en particuliere ondernemingen in staat stellen om de mensheid vooruit te helpen. De relatie met de klanten van Deloitte Private stoelt op een sterk gevoel van doelgerichtheid: de wil om bij te dragen aan de lokale economie en aan de sector, om zo ook een positieve invloed te hebben op de samenleving.

Alle sectoren hebben hun steentje bijgedragen aan de totale groei van Deloitte Belgium. Bovendien behaalden ze stuk voor stuk een tweecijferige groei (van 10 % tot 20 %) dankzij de solide bijdragen van alle businessunits. De sectoren Consumer (+20 %) en Technology, Media & Telecom (+16 %) zijn bij Deloitte de snelst groeiende sectoren in het boekjaar 2022. Dankzij de solide vooruitzichten wat projecten betreft, zijn alle sectoren voorzichtig optimistisch voor het volgende boekjaar.

Op weg naar meer diversiteit

Deloitte bleef investeren in diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Momenteel telt het bedrijf 82 verschillende nationaliteiten. Daarnaast werden er het voorbije jaar 17 nieuwe partners aangesteld, van wie 40 % vrouwen zijn.

Deze medewerkers van Deloitte werden het afgelopen jaar bevorderd tot partner: Sofian Milad, Kristof Cox, Milena Domanova, Samuel Herreman, Kathleen Tack, Bram De Schouwer, Kathleen Peeters, Els Renders, Annelies Verbruggen, Eline Brugman, Thomas Clijsner, Mathias Van Damme, Michiel van den Nieuwenhuijzen, Caroline Costermans, Paul Bertrand, Daan De Vlieger en Renat Shkolnik.

Het aantal vrouwelijke partners steeg tot 19 % en in het volgende boekjaar wil Deloitte op dat vlak de kaap van 20 % bereiken. Het bedrijf is dus goed op weg om de doelstelling van 30 % vrouwelijke partners in 2030 te behalen.

Omdat Deloitte Belgium rotsvast gelooft dat elk talent telt, heeft de onderneming de handen ineengeslagen met de organisatie ‘Autimatic‘. Al snel werd duidelijk dat er veel mogelijkheden voor innovatie en openheid ontstonden als getalenteerde mensen met autisme gematcht werden met opdrachten binnen Deloitte. Ongeveer 60 % van de mensen met autisme in België heeft een universitair diploma, maar meer dan 80 % van hen is werkloos. Deloitte en Autimatic begonnen in augustus 2021 samen te werken om dit gebrek aan evenwicht aan te pakken. Op dit moment zijn er 15 Autimatici bij Deloitte aan de slag, verspreid over 16 projecten.

Duurzaamheid blijft een prioriteit

Naast diversiteit en inclusiviteit blijft ook duurzaamheid hoog op de agenda van Deloitte Belgium staan, zo blijkt uit het Impact Report van 2022. Tot op heden is Deloitte Belgium erin geslaagd om zijn CO2-uitstoot in een periode van vijf jaar met 74 % te verminderen.

Deloitte Belgium draagt bij tot het wereldwijde engagement van Deloitte voor de wetenschappelijk onderbouwde netto-nuldoelstellingen tegen 2030. De programma’s van Deloitte Belgium om dit doel te bereiken omvatten een 100 % elektrisch wagenpark, een reisinitiatief om de CO2-uitstoot per werknemer met 70 % te verminderen en 65 % minder CO2-uitstoot per vierkante meter in de gebouwen, allemaal tegen 2030.

Sinds 2017 spitst Deloitte Belgium zich toe op mobiliteit en in dat kader heeft het bedrijf een innovatief mobiliteitsplan ingevoerd. Via vier verschillende mobiliteitspakketten kunnen de werknemers kiezen uit een wagenpark met steeds meer elektrische en hybride voertuigen, maar ook uit flexibele vervoersopties. Hoewel Deloitte ervan overtuigd is de uiteindendelijke mobiliteitskeuze bij de medewerker ligt, moedigt de organisatie al zijn mensen aan om duurzamere keuzes te maken, bijvoorbeeld door te werken vanuit het dichtstbijzijnde Deloitte-kantoor.

Elk aspect van ESG is belangrijk. Naast zijn milieuverbintenissen wil Deloitte Belgium ook de samenleving vooruithelpen. Daarom stimuleert het bedrijf zijn medewerkers om vrijwilligerswerk te doen voor verschillende organisaties. Meer dan 1200 werknemers ondersteunden een dag lang verschillende goede doelen in heel België. Dit ging van jeugdcentra schilderen tot een hackathon in goede banen leiden of plastic zwerfvuil uit onze rivieren halen.

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER