Curiosity only killed the cat #170

Wat. Een. Boeiende. Podcast! Met Thomas De Wulf deze keer. Hij was de allereerste trainee van Ormit Talent en vandaag is hij CEO van de groep. Hij heeft een oprecht geloof en vertrouwen in de volgende generatie én hij heeft er zijn missie van gemaakt om zoveel mogelijk jong talent te helpen om impact te hebben op hun job én in het leven. Al decennia lang weet Ormit Talent het hoofd en het hart van jong toptalent te winnen. Curiosity only killed the cat, zeggen ze.

Hoe zij talent aantrekken? De mix van uitdagende projecten én persoonlijke ontwikkeling. De selectiecriteria zijn er nochtans bijzonder streng: slechts 4% van het jong talent dat bij Ormit wil komen werken, kan er starten.

Een podcast over talentontwikkeling en het onwaarschijnlijk grote belang van leren en nieuwsgierigheid. Over rookie smarts en de kracht van jong talent. Over het belang van luisteren. Over schakelen tussen de Nederlandse en de Vlaamse cultuur, over de opportuniteiten van Corona en andere crisissen. Over persoonlijk leiderschap en hoe het unieke businessmodel van Ormit destijds ontstaan is.

Ergens blijven vraagt soms meer lef dan te veranderen, zegt Thomas De Wulf. Een van zijn belangrijkste inzichten doorheen zijn loopbaan: “If it is to be, it is up to me”

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR