CHEP in top 5 van Top Employer 2023 in België

CHEP Benelux, aanbieder van duurzame supply chain-oplossingen en deel van de Brambles Group, staat voor de 5de keer op rij in de Top Employer Ranking. Dit jaar belandt CHEP zelfs in de top 5 organisaties die erkend worden als Top Employer. CHEP dankt deze positie aan zijn HR-beleid dat continu geoptimaliseerd wordt op basis van de huidige noden van zijn medewerkers.

De certificering als Top Employer toont de toewijding van CHEP aan een positieve arbeidswereld en laat dit zien door middel van een uitstekend HR-beleid en people practices. Het Top Employers Institute-programma certificeert organisaties op basis van de deelname en resultaten van hun HR Best Practices Survey. De survey heeft betrekking op zes HR-domeinen en 20 topics waaronder People Strategy, Work Environment, Talent Acquisition, Learning, Well-being, Diversity & Inclusion en meer.

Uitstekende totaalscore

CHEP Benelux ontving een uitstekend rapport met een score van 95,7%. Vergeleken met vorig jaar doet CHEP het opvallend beter. Op de domeinen ‘Engage’ & ‘Unite’ is CHEP het sterkst gestegen tegenover een jaar geleden.

Daarnaast scoorden de doelen en bedrijfswaarden van CHEP Benelux dit jaar beter binnen het domein ‘Unite’. De medewerkers van CHEP worden zo sterk mogelijk betrokken bij de bedrijfswaarden ‘diversity and inclusion’ en ‘sustainability’, waar ze mooie vooruitgang boekten. Daarnaast creëerde CHEP specifieke rollen om onder meer de toegankelijkheid van de organisatie voor medewerkers met een beperking te verhogen.

“Ik ben zeer trots dat we voor de 5e maal op rij de award van Top Employer mogen ontvangen! Het afgelopen jaar, het post-coronajaar met heel wat onrust in de wereld, heeft zijn effect gehad op onze business en is uitdagend geweest voor al onze medewerkers. Naast de veranderlijke markt is het belangrijk dat ook wij blijven evolueren. Onze medewerkers vormen de fundamenten van onze organisatie. Deze erkenning van een Top Employer is dan ook een aanmoediging om ons te blijven inzetten om onze werkplek en ons beleid te verbeteren in de toekomst.”

Veerle Moeskops, HR manager van CHEP Benelux
unnamed 12 min

CHEP ontving voor de eerste keer ook een wereldwijde accreditatie en behoorde tot de slechts 15 Global Top Employers in 2023 die worden erkend voor hun uitstekende HR-beleid en -praktijken wereldwijd. CHEP blonk uit in de categorieën People Strategy, Leadership, Diversity & Inclusion en Sustainability. Zo waren bijvoorbeeld wereldwijd bij CHEP 33% vrouwen werkzaam in managementfuncties en 40% vrouwen in de Raad van Bestuur.

Na een verhoogde aandacht voor gezondheid, veiligheid en welzijn van de werknemers registreerde het bedrijf een verbetering van 18% in zijn Brambles Injury Frequency Rate (BIFR) prestaties, als gevolg van gerichte inspanningen om Zero Harm te bereiken in zijn wereldwijde activiteiten.

“Een wereldwijde Top Employer worden in 2023 is een groot moment van trots voor CHEP. Het is een erkenning van de voortdurende inspanningen die we hebben geleverd om een veilige, inclusieve en respectvolle werkplek op te bouwen die werknemers een doelgerichte en bevredigende ervaring biedt. We blijven stappen zetten in de richting van onze “Workplace Positive” doelstellingen als onderdeel van onze 2025 Sustainability Strategy, om een echt inclusieve omgeving te leveren die innovatie, groei en wendbaarheid bevordert.”

Patrick Bradley, Brambles Chief People Officer
unnamed 13 min

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER