CHEP bekroond als Top Employer in België voor 6e jaar op rij

CHEP, marktleider in logistiek en supply chain, is voor het zesde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot Top Employer in België door het Top Employers Institute, een wereldwijde certificeerder die uitmuntendheid in arbeidsomstandigheden erkent. Daarnaast behaalde CHEP de prestigieuze Top Employer-certificering voor het zevende jaar in Europa en voor het tweede jaar wereldwijd.

Veerle Moeskops, HR-manager bij CHEP Benelux, benadrukt het belang van goed zorgen voor medewerkers:

“Bij CHEP stellen we onze klanten centraal bij alles wat we doen. Al onze medewerkers, in alle lagen van het bedrijf, spelen een belangrijke rol bij het leveren van diensten aan onze klanten. Zij zijn het kloppende hart van ons bedrijf. Het is belangrijk dat we onze medewerkers verzorgen en ontwikkelen, zodat ze op hun best kunnen zijn voor de klanten van CHEP. Ik ben erg trots dat we opnieuw de certificering van Top Employer hebben gekregen voor het 6e jaar op rij, met opnieuw een geweldige plaats in de Belgische top 10. Dit is voor ons bij CHEP een bevestiging dat we ons op de juiste gebieden richten en dat onze werknemers op de beste manier worden ondersteund.”

In 2024 behoorde CHEP tot de slechts 17 bedrijven die de certificering van Global Top Employer ontvingen. Deze award wordt toegekend aan bedrijven die uitstekend presteren op het gebied van HR-beleid en -praktijken wereldwijd. Het Top Employers Institute certificeert organisaties op basis van deelname en resultaten van hun HR Best Practices Survey, die zes domeinen en 20 onderwerpen omvat. Onder de categorieën waarin CHEP uitblonk ten opzichte van de concurrentie vallen Bedrijfsstrategie, Leiderschap, Luisteren naar Medewerkers, Welzijn, DEI (Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie) en Duurzaamheid.

Meer diversiteit en veiligheid

In 2023 overtrof CHEP wereldwijd zijn doelstellingen voor diversiteit met een stijging naar 40% vrouwelijke vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur en 36,3% vrouwen in managementfuncties. CHEP verbeterde ook continu de veilige werkomstandigheden en behaalde het beste jaar ooit met een daling van 31% van het letselcijfer ten opzichte van 2020. CHEP blijf inzetten op diversiteit in het personeelsbestand met de uitbreiding van toegankelijkheidsregelingen en de opzet van werknemersresourcegroepen op het gebied van ras, handicap, geslacht en geletterdheid/achtergestelde sociaaleconomische achtergronden.

Vooruitgang in ‘Shape’ en ‘Develop’

In vergelijking met vorig jaar boekte CHEP België een lichte vooruitgang in de Top Employer enquête op het gebied van ‘Shape’ en ‘Develop’. Binnen Shape hebben we ons het afgelopen jaar gefocust op het in kaart brengen van de ‘employee journey mapping’, waarbij we een aantal nieuwe stappen hebben gezet op de momenten die er toe doen in de loopbaan van een werknemer.

Op het vlak van ‘Develop’ kunnen we terugblikken op een verbeterd mentorprogramma dat werd uitgerold over de hele Europese business. Er zijn eveneens verbeteringen gebeurd binnen het optimaliseren van prestaties. Door middel van frequente en constructieve gesprekken rond prestaties en ontwikkeling, begeleiding en ondersteuning bieden we onze werknemers groeikansen aan binnen hun rol en/of binnen ons bedrijf.

Beste plaats voor blauwe boorden

Naast de erkenning als Top Employer behaalde CHEP België ook de eerste plaats in de categorie ‘blauwe boorden’. Dit is een aanvullende erkenning voor onze voortdurende inspanningen ten behoeve van operationeel personeel, en maakt deel uit van het pilot-erkenningsprogramma tijdens het certificatie-evenement van 2024.

Globale erkenning door Top Employers Institute

CEO David Plink van het Top Employers Institute duidt:

“Uitzonderlijke tijden halen het beste in mensen en organisaties naar boven. En dat hebben we dit jaar kunnen zien in ons Top Employers Certificeringsprogramma: een uitzonderlijke prestatie van de gecertificeerde Top Employers 2024. En onder deze gemeenschap van uitmuntende organisaties heeft CHEP zijn toewijding aan zijn werknemers wereldwijd bewezen. Deze consistentie in people practices over de hele wereld kenmerkt een exclusieve groep bedrijven die een wereldwijde certificering hebben behaald via het Top Employers Programma. We zijn er trots op om deze bedrijven en hun prestaties in 2024 aan te kondigen en te vieren.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER