Boekentip van de maand: Met goesting werken

Waarom krijgen mensen ineens een dip, verliezen ze hun goesting om voor een organisatie te werken of verlaten ze het bedrijf, zelfs als ze er al lang aan de slag zijn? Volgens onderzoek zijn er diverse redenen, zoals ambitie die niet waargemaakt kan worden, het zoeken naar verandering en verbetering. Maar de grootste oorzaak zijn de intermenselijke relaties en dan vooral de relatie met de leidinggevende. Een negatieve attitude, een foute of kwetsende opmerking, een belabberde relatie – dat alles zorgt voor frustraties, verlies van energie en uiteindelijk een diepe vertrouwensbreuk. Dan ga je misschien lanterfanten in plaats van bevlogen aan het werk te blijven of kies je toch voor de exit.

Hoe kan het anders? Hoe kunnen we juist wel met goesting aan de slag blijven? Dat antwoord – eenvoudig is het beslist niet, maar met wat inzicht in de mens én in de werkende mens is het misschien toch geen rocket science – zoekt Geert Dehouck uit. De ondernemerscoach en gastdocent aan diverse hogescholen bakent drie ankers af die ervoor zorgen dat we al dan niet met goesting werken: drijfveren, kernwaarden en menstypes. Zij liggen aan de basis van de mindset, zeg maar de manier van denken die het gedrag bepaalt. Dehouck brengt ze samen in een heus motivatiekompas, een instrument dat je zowel voor jezelf als voor coaching kan aanwenden.
De uiteenzetting – gelardeerd met pregnante voorbeelden – mondt uit in een vijfstappenplan dat niet alleen naar werkgeluk, maar zelfs naar een bevlogen leven moet leiden:

  1. Denk positief. Zorg voor doelen op korte, middellange en lange termijn. Kijk er positief naar, dat geeft perspectief en dus ook iets om naar uit te kijken, naar te streven.
  2. Omring je met de juiste mensen. Investeer in goede relaties. De invloed van mensen om je heen, thuis en op het werk valt niet te onderschatten.
  3. Maak je drijfveren, menstype en kernwaarden helder. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, wist Socrates al.
  4. Zit op de juiste werkplek. Breng je talenten en competenties degelijk in kaart, want die brengen je op de juiste werkplek. Verander van werkplek als er geen andere uitweg is, anders dreig je cynisch te worden.
  5. Leef gezond. Gezondheid is de basis voor energie. Zorg voor boeiende activiteiten en draai de werkknop ook tijdig om.
Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR