Augmented Rekrutering #151

The perfect match. Daar zijn we allemaal naar op zoek. Maar op een krappe arbeidsmarkt is dat allesbehalve vanzelfsprekend. Een extra recruiter bij een lege vijver zetten heeft geen enkele zin. We zullen dus moeten leren om wat minder eng naar die arbeidsmarkt te kijken en op zoek gaan naar alternatieven om slim en gecontroleerd de vijver te vergroten. En daarvoor laten we ons best bijstaan door technologie.

Augmented rekrutering noemt Jochen Roef dat. Jochen richtte in de zomer van 2019 Traicie op, een algoritme dat de natuurlijke werkstijl van sollicitanten voorspelt op basis van hun cv, motivatiebrief en LinkedIn profiel. Gebaseerd op NLP, Natural Language Processing, een discipline die menselijke taalpatronen onderzoekt en zich bevindt op het raakvlak van persoonlijkheidspsychologie, taalkunde en datascience.

Naast Jochen, sluiten ook Annemijn Vanhoof en Olivier Gustin aan. Annemijn is HRBP bij House of Talents waar ze instaat voor interne rekrutering en Olivier is senior HR consultant, momenteel aan de slag bij AHOLD Delhaize.

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR