Accent wint HR Excellence Awards voor Best Employer en Best HR Service Provider

Accent wist twee prijzen in de wacht te slepen op de HR Excellence Awards voor de strategische richting die ze het afgelopen jaar in zijn geslagen. De eerste prijs kregen ze als Best Employer in de categorie Best Diverse, Equitable & Inclusive Workplace. Om in te zetten op een future-proof rekruteringsbeleid zetten ze twee belangrijke strategische pijlers voorop: open-minded hiring naar hun klanten toe en een inclusieve interne rekruteringsflow.

Sinds 2022 zet Accent in op een future-proof rekruteringsbeleid met open-minded hiring; een manier van rekruteren waarbij bedrijven alleen geanonimiseerde cv’s te zien krijgen. Intern moeten kandidaten alleen hun initialen (of naam), gsm-nummer en e-mailadres geven. De cultural fit en een persoonlijk gesprek geven de doorslag. Het talent van de kandidaat primeert, waarbij de impact van onbewuste vooroordelen zoveel mogelijk geneutraliseerd wordt en nieuwe medewerkers een eerlijke kans krijgen in hun sollicitatieproces.

In de categorie Best HR Service Provider sleepten ze speciale felicitaties van de jury in de wacht. Ze wonnen een Special Jury Recognition of Excellence dankzij de impact die open-minded hiring gemaakt heeft bij onder meer Culinor Food Group. Zij waren één van de eerste bedrijven die intekenden op het open-minded hiring project. Het resultaat was positief: op 3 maanden tijd werden er 20 vacatures ingevuld, de doorlooptijd voor het invullen van vacatures is gehalveerd en 10% minder nieuwe collega’s stopt in de eerste week na de opstart. Accent blikt heel tevreden terug op de samenwerking tot nu toe, de award is dan ook een mooie bekroning.

Deze prijzen zijn een beloning voor de inspanningen van Accent voor een meer inclusieve arbeidsmarkt, zowel naar hun klanten als naar hun eigen medewerkers toe.

Lindsay Demuynck, Chief People Officer bij Accent:

“Het team heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om zowel onze interne als externe rekrutering meer inclusief te maken.Het is de droom van Accent om de meest inclusieve werkgever van België te worden. Iedere dag geeft elke Accenter daarvoor het beste van zichzelf om deze droom waar te maken, deze 2 awards zijn alvast een mooie bekroning op ieders inspanning. Elk talent telt en verdient een gelijke kans. Met open-minded hiring willen we dan ook zoveel mogelijk inspireren en er samen een meer eerlijke arbeidsmarkt van te maken.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER