PARTNERCONTENT

5 redenen om te investeren in je medewerkers

“Heb je die opleiding wel nodig voor je functie?” Of “neemt die cursus niet te veel van je tijd in beslag?” Het zijn vragen die leidinggevenden wel eens stellen als een medewerker een opleiding wil volgen. Ook de angst om medewerkers kwijt te raken, kan leidinggevenden afschrikken om in hen te investeren. Onterecht, want mensen blijven net langer bij een werkgever die goed voor hen zorgt.

Anna Smets, Director Business Solutions bij Workplace Options, geeft 5 sterke argumenten om wél in je mensen te investeren.

1. Blijf wendbaar

Medewerkers die de kans krijgen om bij te leren, te groeien en inspiratie op te doen, houden je onderneming wendbaar. En een flexibele onderneming gaat minder snel kopje-onder dan een die vastgeroest raakt.

2. Maak dat je werknemers willen blijven

Als je medewerkers geen groei of uitdaging meer zien, zullen ze weinig werkplezier ondervinden en uitkijken naar nieuwe uitdagingen.

3. Vergroot je efficiëntie

Kennis is groei. Als mensen dankzij een opleiding efficiënter gaan werken, dan pluk je daar als onderneming alleen maar de vruchten van.

4. Raak niet achterop

Technologie verandert razendsnel. Zorg dat je medewerkers op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en hou zo je organisatie up-to-date en competitief.

5. Vergroot je employability

Hoe meer je medewerkers kunnen, hoe breder inzetbaar ze zijn. Dat komt goed van pas als hun collega’s afwezig zijn door ziekte of verlof.

Eigenlijk verschilt een werkrelatie niet van een andere relatie: zorg je goed voor elkaar en hou je het boeiend en fijn, dan heb je weinig te vrezen. Wees dus niet bang om je medewerkers zo goed op te leiden dat ze aantrekkelijk zijn voor de concurrentie. Maak gewoon dat ze graag willen blijven.

+++

>> Benieuwd hoe WPO voor je mensen zorgt?
>> Contacteer Anna Smets voor een vrijblijvend gesprek en ze vertelt het je met plezier.

Workplace Options ondersteunt bedrijven wereldwijd in welzijnsoplossingen voor medewerkers en hun gezinsleden. Het is WPO’s missie om organisaties toekomstbestendig en succesvol te maken, door zorg te dragen voor hun mensen.

Anna Smets Workplace Options min
XX FOTO 64 EXPERT Workplace Options LOGO 40 jaar

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER