3 grootste hr-spelers ter wereld bundelen kennis over werken met corona

Om de economie veilig en gezond weer op te starten in tijden van corona, lanceren Randstad Group, ManpowerGroup en Adecco Group een brochure met 110 mogelijke maatregelen. De publicatie ‘Safely back to work in the new normal’ bundelt maatregelen uit vijf  sleutelsectoren in twaalf landen en regio’s. Hiermee willen de drie grote hr-spelers bedrijven en overheden inspireren en helpen om zich aan te passen aan het nieuwe normaal. Ze is te downloaden op bit.ly/safely-back-to-work.

Verschil tussen korte en lange recessie

Door internationaal de handen in elkaar te slaan, delen Adecco Group, ManpowerGroup en Randstad Group hun kennis en expertise over veilig en gezond weer aan het werk gaan. Dit is een cruciale voorwaarde om de economie op korte termijn weer aan de praat te krijgen. De
arbeidsmarkt moet zich razendsnel aanpassen aan het nieuwe normaal met social distancing en andere maatregelen. Hoe langer de opstart duurt, hoe groter het risico op een lange en diepe recessie.

Herman Nijns, CEO Randstad Group België: “De uitzendsector is de grootste private werkgever en hr-expert ter wereld. Hierdoor hebben we als sector heel wat ervaring met coronamaatregelen van overheden en bedrijven. Door kennis en goede voorbeelden te delen, dragen we bij aan de heropstart van de economie. Een zorgvuldige voorbereiding helpt om de economie sneller op te starten en mensen veilig en gezond weer aan het werk te laten gaan. Dat kan het verschil maken tussen een korte en een lange recessie.”

Meer dan 400 maatregelen uit 12 landen verwerkt

De brochure verzamelt maatregelen van twaalf landen in vijf sleutelsectoren. Het gaat om sectoren en landen of regio’s die erg belangrijk zijn voor de wereldeconomie.

  • Sectoren: transport & logistiek, automotive, manufacturing & life sciences, bouw en voeding.
  • Landen en regio’s: België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, de Noordse landen, Japan, Canada en Verenigde Staten

In een eerste fase werden meer dan 400 coronamaatregelen geïnventariseerd. Na filtering bleven 110 maatregelen over, overzichtelijk gebundeld op 23 pagina’s. De maatregelen zijn onderverdeeld in vijf hoofdstukken:

  1. persoonlijke beschermingsmiddelen,
  2. andere werkorganisatie,
  3. vermindering van de blootstelling aan het risico,
  4. werken op een andere locatie
  5. eliminatie van het risico.

Bij elke maatregel is er meer uitleg over o.a. de sector en de inhoud

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER