Zorgaanbieder Korian België wordt bekroond voor personeelsbeleid

Korian België heeft dit jaar als eerste in de Belgische ouderenzorgsector het prestigieuze certificaat ‘Top Employer 2023’ binnengehaald. Het Top Employers Institute, een wereldwijde autoriteit die uitmuntendheid in HR-beleid erkent, reikt dit certificaat jaarlijks uit aan de beste werkgevers. Na een grondige audit ontvangt Korian België vandaag de certificering en versterkt daarmee haar positie als referentiewerkgever die écht het verschil maakt in een sector die zwaar onder druk staat.

Nijpende personeelstekorten, Covid, de snel evoluerende digitale technologie: het zijn slechts enkele van de uitdagingen waar de zorgsector vandaag mee te kampen heeft. Als eerste in de sector van de ouderenzorg het Top Employer-label behalen is dus een belangrijke mijlpaal voor Korian België. Het toont aan dat het bedrijf een vooruitstrevend en krachtig HR-beleid voert als referentiewerkgever in een krappe arbeidsmarkt. ​

Een prestigieuze onderscheiding

​Het Top Employer-programma heeft al meer dan 1800 organisaties wereldwijd gecertificeerd en wordt door 120 landen erkend. Het Instituut heeft via een diepgaande audit alle HR-processen van Korian België doorgelicht. De organisatie wist krachtig te overtuigen en leverde in alle domeinen voldoende bewijzen aan waarmee het aantoont Top Employer-waardig te zijn. De zorgaanbieder scoort uitstekend op het vlak van missie en waarden, ethiek, integriteit en duurzaamheid. Ook business en people strategie, employer branding en learning evalueerde het Top Employer Instituut als duidelijke sterktes. De grondige screening en de internationale benchmark leveren objectieve feedback over de scores per onderdeel. ​ Zo weet Korian België waar het nog verder op kan inzetten en waar nog verbetering mogelijk is binnen het HR-beleid.

“Zorg voor ouderen is duurzaam inzetten op warme relaties. Het is een uitzonderlijke job, eentje waar je werk ook een thuis wordt. Dit nieuwe veeleisende jaar heeft een enorme impact gehad op organisaties in de ouderenzorg. Korian België heeft ondanks alle uitdagingen bewezen in staat te zijn om uitstekende arbeidsomstandigheden te blijven bieden”, vertelt Herman Van Ballart, HR Director bij Korian BeNeLux,

“We zijn het afgelopen jaar toegewijd gebleven om een positieve impact te hebben op het leven van onze werknemers. De certificering bevestigt dan ook waar we bij Korian allemaal dagelijks aan werken: de optimalisatie van zowel onze bedrijfsresultaten als ons personeelsbeleid. Het is voor ons dan ook een waardering en erkenning van ons HR-beleid”.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER