• Recruitment
  • >
  • Zonder CV of sollicitatiegesprek aan de slag als poetshulp

Zonder CV of sollicitatiegesprek aan de slag als poetshulp

De krapte op de arbeidsmarkt was nog nooit zo groot. Zorgorganisatie i-mens test daarom innovatieve rekruteringsmethodes om nieuw talent aan te trekken. In regio Oudenaarde start i-mens vanaf 24 januari met een nieuwe campagne voor poetshulpen. Poetshulpen die willen werken, kunnen meteen aan de slag.

Een CV of sollicitatiebrief is niet nodig.

Binnenwandelen in het kantoor van i-mens in Oudenaarde en contactgegevens nalaten: dat zijn de enige twee stappen die een kandidaat-poetshulp moet ondernemen. Vervolgens neemt i-mens contact op voor een inloopstage. Zo leert men al doende de job. Kandidaat-poetshulpen kunnen aan de slag in de thuiszorg of met dienstencheques.

“Bij een inloopstage zie je meteen of iemand de job graag doet. Veel meer dan een motivatiebrief op papier zien wij meteen de inzet en het enthousiasme van een kandidaat. De job is als het ware de test. Ook de kandidaten zelf hoeven geen lange sollicitatieprocedure te doorlopen, maar kunnen meteen aan de slag. Hierbij zorgen onze mensen voor een goede begeleiding” , zegt Karin Van Mossevelde, algemeen directeur i-mens.

234 openstaande vacatures als poetshulp

De war on talent binnen de zorgsector woedt hevig. Naast zorg- en verpleegkundigen zijn poetshulpen, zowel binnen de dienstencheques als de reguliere zorg, de grootste knelpuntberoepen. i-mens zoekt maar liefst 234 nieuwe poetshulpen om aan de vraag van haar klanten te kunnen voldoen. Daarom experimenteert de zorgorganisatie met nieuwe rekruteringsmethodes.

“Er bestaat geen toveroplossing om deze war on talent meteen op te lossen. Om nieuw talent te vinden, moeten we hen op een andere manier benaderen. We zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om zoveel mogelijk sollicitatiedrempels weg te nemen. Een CV of motivatiebrief is een klassieke methode die handig is bij administratieve functies, maar overbodig voor de functie van poetshulp. Hun inzet is het belangrijkste, niet hun diploma’s of het aantal jaren op de teller”, licht Karin Van Mossevelde toe.

i-mens test deze manier van rekruteren uit in regio Oudenaarde vanaf 24 januari.

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR