Waarom algoritmes zonder menselijke intelligentie zinloos zijn

Yentl Vandenbroucke

Is Country Manager BeNeLux van PerformanSe, de specialist in de beoordeling van soft skills.

  • Portretteert zichzelf als een atypisch klinisch psycholoog met een hart voor mensen, maar tegelijkertijd bijzonder prestatiegericht. De fervente zeilster startte haar carrière in de psychiatrie, vond haar weg naar HR via project staffing voor verpleegkundigen en ontdekte PerformanSe, waar ze ondergedompeld wereld in een wereld van online assessments tools.
  • Beklemtoont dat online assessments tools dienen als ondersteuning van beslissingen en ter verrijking van gesprekken. Ze zijn er niet voor zichzelf…
  • Herinnert ons eraan dat dergelijke digitale tools een bijzondere hulp zijn en zorgen voor meer efficiëntie, maar het is niet bepaald én bepaald niet de bedoeling dat de tool de mens vervangt. Een tool zonder de menselijke inbreng is blind, maar louter de menselijke inbreng zonder een tool is dan weer gewoon niet efficiënt. Zonder menselijke intelligentie zijn algoritmes zinloos.
  • Doet met PerformanSe ook heel wat onderzoek in de cognitieve psychologie om mensen niet in de val te laten trappen van de biases, bijvoorbeeld van het zich enkel maar laten leiden door het eigen referentiekader. Ze wil de boobytraps vol biases ontmijnen.
  • Waarschuwt ook voor de authority bias, we gaan nogal eens de mening van leiders of experten overschatten – dat klinkt bekend of berucht in tijden van een pandemie. Een expert is overigens ook wel eens slachtoffer van de expert bias: juist omdat ze expert zijn, durven ze wel eens te snel conclusies vellen. Blijven ze wel kritisch genoeg voor het (eigen) onderzoek?
  • Hoedt zich ook voor de conformity bias, waarbij je klakkeloos de mening van de meerderheid overneemt – al beseft ze dat je al heel assertief moet zijn om als enige tegen de mening van de groep in te roeien.
  • Wijst op de enorme opportuniteiten én gevaren van artificiële intelligentie.

Bekijk de video, beluister de podcast en ontdek de even wijde als wondere wereld van online assessments tools, van de talloze biases en zelfs van de theorie van de misleiding.

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR