Welzijnsgids Move To Happiness ambitieus uit de startblokken

Wellbeing op de werkvloer was nog nooit zo relevant. En dat belang kaart ook welzijnsgids Move To Happiness aan. Met een totaal wellbeingbeleid, online en offline, helpt de organisatie werkgevers en HR om meer in te zetten op het mentale, fysieke én sociale welzijn van hun medewerkers. Move To Happiness sloot 2021 af met een investeringsronde van €170.000. En zet haar beleid kracht bij door een samenwerking af te sluiten met meerdere bekende wellbeing experten.

Kenneth Van Daele en Valérie Fornoville, zaakvoerders bij Move To Happiness, baten al ruim zes jaar een welzijnsclub uit. Het bedrijf speelde al langer met het idee om hun missie en visie kracht bij te zetten met een online platform voor bedrijven. Covid-19 was het laatste duwtje in de rug dat ze nodig hadden om er 100% voor te gaan. In 2021 betrad Move To Happiness de corporate markt. De welzijnsclub is er ook nog steeds en vormt het ideale labo om nieuwe programma’s op een kleiner publiek uit te testen. Om haar groeiplannen te realiseren, trok het bedrijf investeerders met essentiele kennis in de healthsector aan én ging het begin 2022 samenwerkingen aan met grote namen binnen het wellbeing vakgebied.

Ex-adviseur e-health voor federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block investeert

Dankzij investeerders had Move To Happiness het nodige kapitaal om haar wellbeingplatform door te ontwikkelen en het aanbod op punt te stellen. Maar nog belangrijker dan kapitaal is de kennis die zij toevoegen aan de organisatie. Zo wist Move To Happiness onder andere Etienne Maeriën, ex-adviseur e-health voor federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block, aan boord te krijgen. Hij zetelt mee in de raad van bestuur. Ook de IT partner die verantwoordelijk is voor het platform zit mee in de aandelen.

Etienne Maeriën verduidelijkt waarom hij gelooft in Move To Happiness: “Move To Happiness heeft een perfect evenwicht gevonden tussen de inzet van technologie en het fysieke. Hierdoor wordt een juiste balans gecreëerd tussen connectie en deconnectie. Ondernemers die begaan zijn met het welzijn van werknemers zijn mede de motor van een dringend benodigde preventie-aanpak in onze gezondheidszorg.”

Kenneth Van Daele vertelt meer over het belang van Move To Happiness: “De grenzen tussen werk en privé zijn vandaag veel vager dan vroeger. Of je dat nu positief of negatief vindt, het betekent sowieso dat een werkgever zich niet langer kan beperken tot “werk geven”, maar ook moet inzetten op welzijn. Wij geloven sterk in een totaalvisie. Welzijn zou een integraal deel van de bedrijfscultuur moeten zijn. Met Move To Happiness helpen we bedrijven daarbij: we bieden hen een handige plug&play oplossing waarmee hun medewerkers op eigen ritme kunnen bouwen aan hun welzijn. Dat we intussen zo’n 6 jaar ervaring hebben in de B2C sector is een grote meerwaarde. Maar al te vaak lanceren bedrijven adhoc welzijnsactiviteiten waar maar weinig medewerkers aan deelnemen. Dankzij onze ervaring, weten we perfect hoe we het engagement van medewerkers kunnen maximaliseren.”

Sportpsycholoog Belgian Cats Ellen Schouppe één van de content creators

Om dit totaalpakket te garanderen bundelt Move To Happiness haar krachten met grote namen binnen het vakgebied. De experts delen hun kennis via vier-wekenprogramma’s op het wellbeingplatform van Move To Happiness. Medewerkers kunnen op die manier gericht aan de slag met content die op dat moment het meest relevant is voor hen. Bovendien kunnen ze, indien nodig, ook intensiever aan de slag met één-op-één coaching.

  • Slaapexpert en neuroloog (UZA) dokter Inge Declercq, auteur van het boek ‘De kracht van slapen’ werpt een brede schijnwerper op slaap en stress. Ze begeleidt onder andere medewerkers met onregelmatige uren naar meer kwalitatieve slaappatronen.
  • Wellbeing expert Ann De Bisschop inspireert als gekend keynote speaker en auteur van de boeken ‘Aftellen naar maandag’ en ‘Wellbeing = Winst’ leidinggevenden en werknemers om slimmer en anders te werken om zo meer geluk en productiviteit te ervaren, zowel op als naast de werkvloer.
  • Hoofddiëtist van het UZA en tv-kok Michaël Sels brengt bij hoe een gezond eetpatroon meer, meer en nog eens meer is. Hij betrekt het hele gezin en inspireert deelnemers lekker lang te leven.
  • Sportpsychologen Ellen Schouppe en Tara Kuklis, auteurs van het boek ‘De ultieme overwinning’ zijn niet aan hun proefstuk toe. Niet alleen motiveren ze topsporters zoals the Belgian Cats, the Red Panthers en the Belgian Cheetahs. Ze moedigen ook de Move To Happiness-deelnemers aan tot het ontwikkelen van attitudes als leiderschap, energiemanagement en mentale veerkracht.
  • Mindfulness expert Ian Moerbeeck werkt al meer dan 20 jaar voor de politie en is reeds 2 jaar yogateacher in de Move To Happiness welzijnsclub. Hij weet als geen ander hoe belangrijk een goede mentale gezondheid is. Meditatie en Yoga bieden hem tools die helpen focussen en uitdagingen in perspectief te zien. Tijdens het programma biedt hij de nodige tools om de druk van elke dag achter ons te laten
  • Bewegingscoach Jenny van den Brandt, reeds vier jaar actief bij Move To Happiness, gaat voor een boost in de fysieke gezondheid. Van leuke workouts op de beat van de muziek, tot laagdrempelige en korte beweegtussendoortjes waarmee de werkdag even onderbroken kan worden. Ze toont hoe beweging mede de sleutel is tot een energiek lichaam en hoofd.
  • Voedingscoach Lore Ceulemans deelt de ins en outs van emo-eten en het effect van een gezond lichaam op je dagelijks welzijn.

Dankzij deze partnerships onderscheidt Move To Happiness zich sterk op de wellbeingmarkt en kunnen bedrijven hun welzijnsstrategie meer dan ooit holistisch benaderen.

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER