Waarom human skills misschien wel de grootste data challenge zijn

Data is het nieuwe goud!

Ook jouw organisatie beschikt ongetwijfeld over een schat aan waardevolle data. Maar hoe vertaal je die data naar bruikbare inzichten?

Daar heb je data experten voor nodig: data scientists, data analisten, data engineers, data architects. Profielen waar iedereen vandaag naar op zoek is. Waar vind je ze? Maar ook, hoe zorg je ervoor dat ze die data ook effectief kunnen omzetten naar concrete business inzichten?

Volgens Jannes Baert, onze gast voor deze podcast, heb je daarvoor professionals nodig die én data savvy zijn én kaas gegeten hebben van de business. Jannes is business director van data chiefs, onderdeel van Ormit Talent België. Maar hij had evengoed muzikant kunnen worden want in een vorig leven speelde hij in een bandje en kon je hem al eens tegenkomen op Studio Brussel, TMF of Humo’s Rock Rally.

Data chiefs zijn enthousiaste getalenteerde jongeren met een achtergrond in engineering, computer science, AI, statistiek, en Analytics die parallel aan het intensief ontwikkelingsprogramma van Ormit ook verder opgeleid worden op gebied van data-analyse, databeheer en datavisualisatie en zo groeien ze uit tot allround dataspecialisten met relevante business expertise, de ideale mix van hard data skills en soft people skills dus.

Waarom human skills misschien wel de grootste data challenge zijn, ontdek je in deze kakelverse aflevering van Brainpickings.

Enjoy!

💡 Dit is de derde episode in een reeks van 3 podcasts in samenwerking met Ormit talent

>> Bekijk hier de Podcast met Thomas De Wulf, CEO Ormit Talent

>> Bekijk hier de Podcast met Ann-Sophie Adriaens & Hellen Stockmans

Bekijk of beluister onze podcasts op

Mis geen aflevering

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER