Waarom Cegeka de Voka Limburg HR award won

Sinds 2015 reikt Voka Limburg jaarlijks de HR Award uit, en dat is niet hetzelfde als een award voor de HR Manager, zeggen ze, omdat ze geloven dat er achter een goed HR beleid een sterk team staat en een sterk bedrijf. Met deze award wil Voka Limburg bedrijven die kiezen voor een inclusief en duurzaam HR beleid belonen. Het was Cegeka die in 2023 met deze prijs naar huis mocht gaan, naar aanleiding daarvan nodigden we Julie Van Gorp en Mieke Broeders, respectievelijk Talent Acquisition Manager en HRBP bij Cegeka uit, op de #ZigZagHR Kantoorboot in Gent.

Cegeka is ontstaan als deel van het reconversieplan van de Kempische Steenkoolmijnen in 1988. Het bestond uit een datacenter en een klein team met een 30-tal mensen dat enkele mainframe diensten leverde aan een beperkt aantal klanten. Vandaag zijn ze uitgegroeid tot een internationale speler met een all-round technologische expertise in verschillende industrieën, goed voor 9.000 medewerkers ondertussen, verspreid over 19 landen en met de recente overname van het Amerikaanse CTG is de groep ook geen louter Europese speler meer.

✅ Hoe zorgen ze in tijden van arbeidsmarktkrapte voor kwalitatieve instroom?
✅ Hoe houden ze hun medewerkers ‘à jour’ en futureproof?
✅ Hoe zetten ze een lokale HR-strategie om naar een globale strategie mét respect voor de eigenheid van de verschillende vestigingen

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER