Voka Oost-Vlaanderen kiest voor Hilde Schuddinck als co-CEO

Voka Oost-Vlaanderen heeft gekozen voor een nieuw organisatiemodel waarbij twee gelijkwaardige CEO’s de leiding nemen.

Hilde Schuddinck (directeur regio Gent) wordt vanaf 1 januari 2024 co-CEO samen met de huidige CEO Geert Moerman. Met deze stap laat Voka zien dat het klaar is om nieuwe uitdagingen aan te gaan en te groeien op een toekomstgerichte manier.

Co-CEO als organisatiemodel

Het lijstje van bedrijven met een co-CEO is lang, want als organisatiemodel heeft het al meermaals zijn strepen bewezen.

Jef Wittouck, voorzitter Voka Oost-Vlaanderen, licht toe:

“Volgens een studie van Harvard Business Review zijn organisaties die met co-CEO’s werken succesvoller dan organisaties die geënt zijn op het single CEO-model. Vooral in organisaties en omgevingen waar er veel beweging en technologische impact is. Waar je voortdurend moet schakelen, nooit op automatische piloot kunt vliegen. Dit is een uniek momentum om met Hilde een getalenteerde leider mee aan de top van onze organisatie te brengen.”

Complementair duo

Het basisprincipe van co-leiderschap is samen geloofwaardigheid en continuïteit uitstralen, en ook gelijke waarden delen. Bij succesvol co-leiderschap vullen de twee leiders elkaars vaardigheden perfect aan. Bij Voka Oost-Vlaanderen zal dat niet anders zijn:

“Na 13 jaar single CEO-schap is onze organisatie fundamenteel vernieuwd, meer gericht op onze leden, met een ondernemende cultuur, met veel impact en uitstekende resultaten. Nu kunnen we nog een stap verder gaan. Samenwerking, ambitie, een collegiale managementstijl, complementariteit, openheid: het co-CEO schap is de beste uiting van de bedrijfscultuur die we de voorbije jaren gecreëerd hebben, de beste garantie voor de toekomst. Ik zie uit naar de samenwerking met Hilde als co-CEO de volgende jaren”, aldus huidig CEO Geert Moerman.

Ondernemerschap centraal

Diversiteit aan de top van een organisatie stimuleert een breder scala aan perspectieven en ideeën, wat leidt tot betere besluitvorming en innovatie.

Hilde Schuddinck is verheugd over haar nieuwe rol binnen Voka Oost-Vlaanderen:

“Als co-CEO wil ik een leidende stem zijn voor een nieuwe generatie ondernemers, naast onze bestaande leden. Start- en scale-ups, ‘uitvinders’ van nieuwe technologieën, zijn altijd een speerpunt geweest voor mij. Verder wil ik het belang van ondernemerschap nog breder uitdragen. Mensen stimuleren om zelf te ondernemen, maar vooral ook benadrukken hoe belangrijk bedrijven en ondernemers zijn om onze maatschappij optimaal te laten functioneren.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER