• Leadership
  • >
  • Unieke springplank voor pas afgestudeerden bij Decathlon

Unieke springplank voor pas afgestudeerden bij Decathlon

Sportwinkelketen Decathlon start vanaf juni een zoektocht naar 35 toekomstige winkeldirecteurs in Brussel en Vlaanderen. Opvallend: het bedrijf mikt voor die job in de eerste plaats op ambitieuze pasafgestudeerden. Maar iedereen is welkom: ook 55+’ers die een carrièrewending overwegen of langdurig zieken die willen re-integreren op de arbeidsmarkt. De toekomstige winkeldirecteurs worden vanaf dag één mee verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de winkels van Decathlon en worden klaargestoomd voor een (inter)nationale carrière via een persoonlijk managementprogramma.

Eind juni studeren er weer heel wat studenten af aan onze hogescholen en universiteiten op zoek naar een uitdagende eerste job. De huidige arbeidskrapte en bijhorende openstaande vacatures vormen op het eerste zicht misschien een luxeprobleem voor die starters. Toch blijft zo’n eerste job geen evidente keuze: in welke richting wil je je carrière uitbouwen, in welke sector en voor welk bedrijf. Een job als toekomstig winkeldirecteur bij Decathlon laat starters proeven van alle facetten van het bedrijfsleven zonder je van bij het begin in een vakje te stoppen.

Lynn Decraene, Leader rekrutering bij Decathlon: “We bieden young potentials vanaf hun eerste dag als winkeldirecteur een uitdagend carrièrepad aan. Ze worden gedurende zes maanden ondergedompeld in ons managementprogramma met een twintigtal cursussen. Daarnaast staan ze samen met hun coach aan het roer van de hen toegewezen winkel en worden ze als het ware meteen CEO van hun mini-onderneming. Zo doen ze managementervaring op vanaf hun eerste job.” ​

Talent en motivatie in plaats van diploma

Een hart voor sport, daar draait het om bij Decathlon. De sportwinkelketen kijkt dan ook vooral naar motivatie en talent, eerder dan het behaalde diploma. Dat maakt dat verschillende profielen aan de slag kunnen als toekomstig winkeldirecteur. Iedereen krijgt een persoonlijk traject voorgeschoteld.

Lynn Decraene, Leader rekrutering bij Decathlon: “Onze toekomstige winkeldirecteurs worden verantwoordelijk voor alle aspecten van een onderneming: van logistiek over planning, tot businessplannen en personeel. Daarbij is de menselijke kant van het verhaal een van de belangrijkste succesfactoren om te slagen in de job. Wie goed met mensen overweg kan, heeft een streepje voor. Alle andere vaardigheden kan je leren tijdens de job.”

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR