Uniek traject om digitale uitsluiting van jongeren tegen te gaan

Inetum start op 11 juli met een eerste traject in België voor digitale inclusie, om gemotiveerde, kwetsbare jongeren uit Bergen digitale vaardigheden bij te brengen. ‘Studio Digital’ zal aan 12 jongeren workshops geven om digitale tools te leren en hun zelfvertrouwen en digitale vaardigheden te ontwikkelen. Nadat ze het traject – in samenwerking met iDrops – hebben afgerond, zullen deze jongeren een diploma ontvangen. Dit kadert volledig binnen Inetums visie van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Inetum hecht veel belang aan inclusie. Daar hoort ook digitale inclusie bij, waarbij toegang tot digitale middelen en ermee leren omgaan een rol speelt. Inetum heeft daarom in samenwerking met iDrops Studio Digital opgericht, een digitaal traject dat bestaat uit verschillende workshops om jongeren te betrekken en digitaal te prikkelen. Samen willen Inetum en iDrops lokaal optreden en zo veel mogelijk jongeren digitale vaardigheden bijbrengen die essentieel zijn om te integreren in de huidige digitale samenleving. Zo zullen deze jongeren de maatschappij beter begrijpen en de ontwikkelingen van morgen beter kunnen volgen.

‘Studio Digital’ een inclusietraject om het digitale zelfvertrouwen van jongeren uit Bergen te ontwikkelen

Studio Digital is een digitaal traject dat zal bestaan uit drie hele dagen workshops die op een leuke en toegankelijke manier worden gegeven. Deze workshops zijn volledig gratis en vinden plaats op dinsdag 11 juli en woensdag 12 juli van 9u30 tot 16u30 en donderdag 13 juli om 19u in Maison Folie, ter beschikking gesteld door de stad Bergen. Ze hebben onder meer tot doel om de deelnemers te leren hoe een computer werkt, om tekstverwerking te ontdekken, om hen bewust te maken van de risico’s van het internet, etc. Inetum stelt ook het nodige materiaal ter beschikking van de deelnemers. In totaal zullen tot twaalf jongeren aan het traject kunnen deelnemen. Om het einde van hun digitale opleiding te vieren, zullen de jongeren uit Bergen een diploma ontvangen en zullen ze kunnen genieten van een show in het gezelschap van hun familie en vrienden.

Johnny Smets, General Manager van Inetum in België: ‘Als bedrijf binnen de digitale sector is het onze verantwoordelijkheid om lokaal op te treden om digitale inclusie te bevorderen. Vandaag is digitalisering overal en evolueert het voortdurend. Dankzij dit concrete project, uitgevoerd in samenwerking met iDrops, willen we positieve inclusie stimuleren voor jongeren die momenteel uitgesloten worden. Het stelt ons in staat om deze jongeren de kans te geven om de digitale toepassingen te begrijpen en te integreren die essentieel zijn om actief deel te nemen aan het sociale leven en hun professionele toekomst op te bouwen.’

Samenwerking met iDrops & stad Bergen

Om Studio Digital te realiseren kan Inetum rekenen op de kennis van iDrops. iDrops doet een nulmeting in het begin en aan het einde van het traject ter indicatie van het digitaal zelfvertrouwen van de kandidaten. iDrops, dat innovatieve oplossingen ontwikkelt voor maatschappelijke uitdagingen, heeft ervaring met het opzetten van dergelijke digitale trajecten.

‘We begeleiden de deelnemers stapsgewijs bij het uitwerken van hun eigen projecten. Dit eigenaarschap zet hen in hun kracht en boost hun zelfvertrouwen’, legt Pieter Dauwe, Project Manager bij iDrops, uit.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER