Totaaloplossing voor administratie flexibele werkkrachten

België scoorde in coronatijden internationaal met de geoliede organisatie van zijn vaccinatiecentra. Van De Panne tot Aarlen werden de duizenden medewerkers-vrijwilligers van deze centra ingepland via Book’U. In no-time moesten de verantwoordelijken worden opgeleid.

De ambitieuze startup uit Izegem verkreeg hiermee nationale erkenning en dit werd nu bezegeld door een unieke, simultane alliantie met twee toonaangevende sociale secretariaten, nl. Acerta en Liantis.

De Book’u planningstool stelt de sociale secretariaten in staat om elk voor hun eigen klanten een efficiëntere ondersteuning te bieden in de HR administratie voor vaste, tijdelijke en flexibele werkkrachten. Deze unieke alliantie ging in op 1 november 2022.

Totaaloplossing voor administratie van flexibele werkkrachten

De sociale secretariaten Acerta en Liantis gaan elk een partnerschap aan met Book’u om de HR processen bij kmo klanten verder te digitaliseren. Book’u is een West-Vlaams techbedrijf dat gespecialiseerd is in het digitaliseren van uitdagende werknemersplanningen en is een dochteronderneming van House of HR. Via dit partnerschap wordt de software van Book’u vermarkt bij de klanten van Acerta en Liantis.

Hoe gaat het in zijn werk?

Klanten van Acerta en Liantis krijgen de planningstool van Book’u aangeboden via hun sociaal secretariaat. De klanten hebben toegang tot een online tool waarin ze allerlei aspecten van hun werknemersadministratie kunnen beheren voor vaste, tijdelijke en flexibele werkkrachten: verlof, werkrooster, automatische verwerking prikklok, alsook een werknemersapplicatie waarmee gericht gecommuniceerd kan worden.

Dieter Vanthournout, oprichter Book’u: “We voelen dat de nood in de markt om HR data te centraliseren enorm is. Bovendien vereist de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt dat bedrijven hun bedrijfsprocessen digitaliseren en wendbaar maken. Het is ons ultiem doel om KMO’s een totaaloplossing te bieden die de connectie maakt met alle HR toepassingen in een onderneming, dit van tijdsregistratie tot sociaal secretariaat en uitzendkantoor. Door het opzetten van dit ecosysteem lanceren we het concept ‘open human resourcing’ in de bedrijfswereld, samen met onze partners.”

“Onze ambities met deze samenwerking zijn groot. Vandaag is planning een zeer belangrijk aspect terwijl de complexiteit stelselmatig verhoogd is. Door dit partnership in ons aanbod kunnen we extra ondersteuning geven op vlak van planning en trekken we volop de kaart van vereenvoudiging en automatisatie. Het biedt een totaaloplossing van planning en payroll voor werkgevers die dagelijks moeten omgaan met flexibele manieren van tewerkstelling (studenten, flexi’s, …),” aldus Christophe Deroose, CEO van Acerta.

“Liantis biedt als geïntegreerde dienstengroep een unieke, brede dienstverlening aan starters, ondernemers, werkgevers en accountants. We ontwikkelen voor al deze doelgroepen zelf (digitale) oplossingen, maar kijken natuurlijk ook naar opportuniteiten op de markt. Book’u is zo’n partner die kan helpen om onze dienstverlening aan te vullen, het maakt het voor onze klanten-werkgevers nog makkelijker op vlak van werknemersplanning en HR management. Bovendien kunnen we de digitale tool ook naadloos integreren met onze eigen Liantis-tools”, vertelt Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Liantis.

Grote ambities

Book’u is ambitieus en wil binnen de 5 jaar de administratie van 250.000 medewerkers per maand automatiseren. Sinds hun oprichting in 2015 voorziet Book’u bedrijven en organisaties die actief zijn in verschillende sectoren (retail, horeca, industrie en eventsector) immers van online software om de werknemers- en vrijwilligersadministratie te automatiseren, voornamelijk met de focus op planning.

Dankzij deze partnerschappen met Acerta en Liantis kan Book’u haar groeiambities waarmaken evenals die van de sociale secretariaten waarmee het een alliantie aangaat.

Meer op komst

Het streven naar een kwalitatieve totaaloplossing voor de gemeenschappelijke klant vergt constructieve samenwerking tussen meerdere partners. Daarom zal het niet bij Acerta en Liantis blijven. Er zijn reeds gesprekken aan de gang met andere partijen die dezelfde visie delen als Book’u en het eco-systeem mee willen betreden.

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER