The Perfect Match 6/7: Digital & Human

Dé succesformule om een aantrekkelijke werkgever te zijn? SD Worx zocht het uit. Vanuit hun ervaring en research identificeerden ze 7 puzzelstukken. 7 concrete domeinen waarop je je als werkgever kan onderscheiden in een moeilijke arbeidsmarkt, en die je dus maar beter op de radar kan hebben. In een reeks van 7 afleveringen zoomen we in op hoe je elk puzzelstuk inhoudelijk vorm kan geven, en kan laten aansluiten bij je organisatie en medewerkers. Wie dat optimaal aanpakt, creëert een perfect match met zijn werknemers van vandaag én morgen.

Digital & Human. Dat is het puzzelstuk waar we deze keer op inzoomen. Samen met Jan Laurijssen, senior researcher & Kim Van Loo, Lead Expert Platform & Data, beiden bij SD Worx.

Digitalisering zit in een stevige stroomversnelling zeggen ze. En dat klopt. De afgelopen 10 jaar is HR op de kar van digitalisering en automatisering gesprongen, maar dat is vandaag vooral gericht op het vereenvoudigen van het werk van HR zelf. Het gaat met andere woorden vooral over de transactionele processen zoals tijdsregistratie en payroll die de werkdruk voor de hr-afdeling verminderen en een foutloze loonadministratie garanderen of toch zouden moeten garanderen. Maar we mogen gerust de lat wat hoger leggen, door bij digitaliseren de werknemerservaring voor ogen te houden.

Tijd om bewust te kiezen voor voluit digitaal, zonder de human touch uit het oog te verliezen. Aantrekkelijke werkgevers hebben die balans alvast heel goed beet.

>> MEER INFO over The Perfect Match

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER