PARTNERCONTENT

Talent boetseren met competentiemanagement

Talent, komt vaak thuis van een kale reis. Met competentiemanagement kan je focussen op de kwaliteit in eigen rangen. Zo heb je er een slagvaardig middel bij in de war for talent.

Zonder duidelijke visie boek je weinig succes. Veel bedrijven vertalen daarom hun strategie naar duidelijke kerncompetenties, zodat alle medewerkers weten hoe ze kunnen bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Deze vaardigheden vergroten het algemeen succes en zitten in het beste geval verankerd bij alle medewerkers.

Wanneer je bewust inzet op de uitbouw en verdere ontwikkeling van dezelfde vaardigheden, doe je aan competentiemanagement.

Toekomstperspectief

Competentiemanagement gaat op functieniveau vaak gepaard met een persoonlijk leerplan. Via dit traject kunnen medewerkers eigenhandig inzicht vergaren in hun competenties en werkpunten. Ideaal voor de moderne werknemer die een autonome rol met groeimogelijkheden verkiest. Stel een HR medewerker aan en betrek ook de leidinggevende(n) om dit plan te begeleiden. Zo bied je als werkgever een motiverend toekomstperspectief.

Resultaat: je behoudt talent en bevordert de interne doorgroei.

Openheid

Ook wie wil rekruteren, haalt zijn voordeel uit competentiemanagement. Tijdens een sollicitatiegesprek kan je bijvoorbeeld peilen naar specifieke competenties met het oog op een duurzaam personeelsbeleid.

Hierdoor maak je meteen duidelijk welke boodschap je wil uitdragen en of de kandidaat zich hierin kan vinden. Eén van de voordelen van deze aanpak is dat je dezelfde taal spreekt en er openheid heerst op de werkvloer.

Niet toevallig doorlopen bedrijven die werk maken van competentiemanagement een snellere leercurve met tastbare resultaten tot gevolg.

<<>>

Op de agenda
Til je HR beleid naar een hoger niveau met één van onze opleidingen

24 november 2022
Arbeidsmigratie in België

Weet waarmee je rekening moet houden bij de aanwerving en tewerkstelling van derdelanders.

>> Meer info en inschrijven

6 december 2022
Generatiemanagement

Een sterkere organisatie dankzij de juiste aanpak voor elke generatie.

>> Meer info en inschrijven

13 februari 2023
De L&D manager: basisopleiding

Leer hoe je in een snel veranderende context met grote doelstellingen een krachtig opleidingsbeleid voert.

>> Meer info en inschrijven

Zit je met een vraag of ben je geïnteresseerd in een opleiding op maat van jouw bedrijf? Of wil je één van onze Incompany leerspecialisten beter leren kennen?
>> Neem dan contact op met [email protected]

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER