Stijn Vandervorst volgt Anouk Lagae op als CEO van Accent

Vanaf 1 maart 2024 neemt Stijn Vandervorst de functie van CEO van talent placement bedrijf Accent op zich. Hij volgt daarmee Anouk Lagae op, die de functie sinds oktober 2020 uitoefende. Stijn Vandervorst werkte doorheen zijn carrière bij toonaangevende bedrijven als Unilever, McKinsey, Danone en Adidas, en keert nu, na een carrière in het buitenland, terug naar België, waar hij Accent verder zal ondersteunen op hun pad naar digitale transformatie en verdere groei. Met Stijn Vandervorst krijgt Accent een CEO met een enorm enthousiasme voor innovatie, digitalisatie en een aanpak ten dienste van klant én kandidaat.

Professionele dromen gerealiseerd

Anouk Lagae begon in oktober 2020 als CEO van Accent. Op de 3,5 jaar tijd aan het hoofd van het talent placement bedrijf slaagde Anouk erin om Accent nog sterker op de kaart te zetten en groei te realiseren. Daarnaast maakte ze de drie grote dromen waar die ze met haar team formuleerde.

Haar eerste droom was om de beste werkgever van België te worden, die voor al haar medewerkers een “Greatest Place to Work” is. Op die manier wilde Lagae werken aan haar tweede droom: verder groeien op vlak van diversiteit en inclusie. Onder leiding van Anouk Lagae werkte Accent de laatste jaren hard aan een pionierende open-minded hiring en een meer inclusieve interne rekruteringsflow, projecten waarvoor ze ook beloond werden met een Trends Impact Award voor D&I. De derde droom was een digitale transformatie voor Accent, met belangrijke stappen in het uitbouwen van een online business met offline touchpoints. Zo lanceerde Accent een zeer gebruiksvriendelijke MyAccent app, maakt het bedrijf nu ook gebruik van AI-toepassingen in de rekruteringsprocessen, en lanceerde het Accent Live om de kandidaat nog meer centraal te zetten.

“Ik kreeg bij Accent de kans om mee te schrijven aan een uniek groeiverhaal, dat profit en purpose perfect combineert. De afgelopen jaren gingen de professionele Accent-dromen die we bij de start hadden geformuleerd in vervulling. Ik ben trots op wat we op 3,5 jaar verwezenlijkt hebben. Accent is nu klaar voor haar volgende groeifase. Voor mij is het moment gekomen om een persoonlijke droom te realiseren, die zich verder zal concretiseren in de volgende maanden. Ik ben het hele Accent-team enorm dankbaar voor hun tomeloze inzet, lef en energie de afgelopen jaren en ik kijk er naar uit om Accent verder te zien groeien. Met Stijn halen we een topper in huis die hier verder kan op bouwen, dus ik verlaat het bedrijf met een gerust hart,” aldus Anouk Lagae.

Het pad van innovatie, digitale transformatie en klant is koning

Met Stijn Vandervorst krijgt Accent een CEO met een enorm enthousiasme voor innovatie, digitalisatie en een gezonde obsessie voor de klant. Hij bouwde een brede ervaring op in diverse functies (onder andere IT, finance, marketing, sales en general management), binnen verschillende bedrijven (zoals Unilever, McKinsey, Danone en Adidas) en in meerdere landen zoals Belgie, Tunesie, Nederland, Portugal en Japan. Deze diversiteit aan ervaringen geven hem de wendbaarheid die nodig is in deze snel veranderende wereld. Zijn talent om bedrijven en mensen te laten groeien in uitdagende omstandigheden geven hem de skills die nodig zijn om Accent verder te helpen groeien.

In januari en februari zal Vandervorst zich ten volle voorbereiden op zijn rol en meedraaien in het veld om vanaf 1 maart de functie van CEO op zich te nemen. “Tijdens mijn jaren in Japan ervaarde ik van zeer kortbij de impact van het gebrek aan arbeidskrachten op de economische groei, mede veroorzaakt door de sterke demografische verschuivingen. In België en Europa staan we, met een paar jaar vertraging, voor dezelfde gigantische uitdaging en dit is nu reeds zichtbaar. Accent staat, als innovatief en toonaangevend bedrijf in de sector van talent placement, in pole position om oplossingen te brengen die de groei van onze klanten en onze economie kunnen bestendigen. Ik kijk ernaar uit om samen met het hele Accent team het mooie traject van Accent verder te zetten,” zegt Stijn Vandervorst.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER