Spie Belgium voor 16de keer bekroond tot Top Employer

Op dinsdag 17 januari nam SPIE Belgium het certificaat van Top Employer 2023 in ontvangst tijdens een virtueel feest dat georganiseerd werd door het Top Employers Institute. Dat internationale certificeringsinstituut erkent uitmuntendheid inzake humanresourcesmanagement bij bedrijven. Om de certificering van de nieuwe Top Employers 2023-winnaars te vieren, vindt een reeks fysieke evenementen plaats in verschillende steden over de hele wereld. Brussel is op 19 januari aan de beurt. Plaats van het hele gebeuren: Bozar.

SPIE Belgium presteerde in 2022 bijzonder goed op deze drie vlakken:

  • Aanwerving van nieuwe medewerkers: SPIE Belgium trok in 2022 meer dan 250 nieuwe talenten aan. Dat is een stijging van 22 % tegenover het jaar voordien. In 2023 zullen in België niet minder dan 260 nieuwe werknemers de onderneming komen versterken.
  • Integratie van nieuwe medewerkers: SPIE Belgium heeft, nog meer dan de vorige jaren, verschillende initiatieven op touw gezet om nieuwe medewerkers snel hun plaats te laten vinden in de onderneming. Het doel: nieuwe collega’s zich op hun gemak laten voelen bij SPIE, zodat ze er willen blijven. Na een pauze van twee jaar door de gezondheidscrisis kon SPIE Belgium opnieuw de integratiedag Discover SPIE organiseren. Die dag biedt een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over de onderneming SPIE Belgium en hoe ze is georganiseerd, maar ook om met leden van het directiecomité te praten, om collega’s van andere afdelingen te ontmoeten en vooral om banden te smeden.
  • Welzijn op het werk: medewerkers krijgen bij SPIE Belgium veel autonomie en vrijheid, wat nieuw aangeworven talenten bijzonder waarderen. Zo blijkt uit de gesprekken die plaatsvinden na 100 dagen in de onderneming.
    Bovendien werd er in 2022 een bewustmakingssessie van een halve dag georganiseerd voor de managementteams, zodat ze burn-outs kunnen helpen te voorkomen.

“Het doet ons veel plezier dat we dit certificaat voor de zestiende keer in ontvangst mogen nemen. In 2023 gaan we uiteraard op dit elan verder. Ik kan nu al vertellen dat we op zoek zijn naar 260 nieuwe collega’s voor onze Belgische dochteronderneming. En aangezien die over heel België actief is, zullen de nieuwe medewerkers elke dag in een aangename werkomgeving kunnen werken! In 2023 lanceren we ook onze gloednieuwe employer-brandingcampagne. Het wordt een gedurfde en verrassende campagne die SPIE op het lijf geschreven is. We kijken er al naar uit ze de komende weken op onze netwerken te onthullen.”

Annik Vandeputte, HR Development Manager bij SPIE Belgium

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER