SD Worx-dochter Protime verwerft AI-technologie voor personeelsplanning

Protime neemt Sheepblue over. Deze software voor personeelsplanning op basis van AI, werd ontwikkeld door de gelijknamige Oostenrijkse start-up. De tool richt zich op sectoren waar in ploegen gewerkt wordt, zoals in de logistiek en in de productie, waar heel wat zaken bij komen kijken zoals shiftwissels, dag- en nachtwerk, enzovoort.

Gille Sebrechts, CEO van Protime:

“Met de overname van de Sheepblue-software, hebben we een planningstool voor vrijwel elke sector. We zijn al marktleider in tijdregistratie, en over 3 jaar willen we dat ook zijn voor personeelsplanning. En dat in alle landen waar ons moederbedrijf SD Worx actief is.”

Het Mechelse Protime stond al sterk in personeelsplanning met een AI module voor de retail- en horecasector. Deze maakt personeelsroosters op waarbij onder meer rekening gehouden wordt met piekmomenten, het weer en de personeelsbezetting. Met de overname van de Sheepblue-software, breidt Protime zijn tool uit waardoor deze gebruikt kan worden voor vrijwel om het even welke sector.

De komende maanden wordt de Sheepblue-software geïntegreerd in Protime’s workforce management platform. Het wordt daarmee beschikbaar voor de meer dan 5.000 Protime klanten. De AI-planningstool houdt onder meer rekening met het wettelijk kader, de gekozen optimalisatie strategie, de vereiste werktijden en de voorkeuren van de werknemers. Ook bevat het features voor het bepalen van specifieke vaardigheden die nodig zijn bij het inplannen, voor het ruilen van shiften tussen collega’s en is het mogelijk om op minuut in te plannen.

Protime op overnamepad

Protime is een van de grootste workforce management aanbieders in België en Nederland en wil dit worden in alle landen waar zijn moederbedrijf, de toonaangevende Europese HR-dienstenleverancier SD Worx, actief is. De ambitie is groot: op vijf jaar tijd wil het softwarebedrijf zijn klantenbestand verdubbelen naar ruim 10.000 klanten in Europa. Dat wil het enerzijds doen door in meer landen actief te worden. Zo nam Protime eind vorig jaar nog zijn Spaanse sectorgenoot SoftMachine over. Anderzijds wil Protime zijn workforce management oplossingen verder uitbreiden en versterken, zoals met de overname van de Sheepblue-software.

Gille Sebrechts, CEO van Protime:

“De Europese markt voor Workforce Management software, zal jaarlijks met ongeveer 10% groeien. Steeds meer bedrijven hebben nood aan een geïntegreerde workforce management tool met een planningsmodule. De voordelen zijn talrijk. Zo beschikken ze over nauwkeuriger forecasts en beperken ze over- en onderbezetting van personeel, het maken van overuren én fouten in de personeelsplanning. Dit alles kan hen heel wat kosten besparen. “Doordat het proces geautomatiseerd verloopt, winnen ze heel wat tijd bij het opmaken van personeelsplanningen. Tenslotte levert het ook meer betrokken werknemers op, want zij weten transparantie én flexibiliteit in hun werkroosters te waarderen.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER