SAS lanceert gratis Data Literacy-training om mensen te helpen groeien in een AI gedreven wereld

Door de opmars van Generatieve AI moeten mensen meer dan ooit in staat zijn om met data aan de slag te gaan. In een wereld die steeds sneller verandert en daarbij grote volumes data genereert, is datageletterdheid (Data Literacy) in iedere sector een must-have skill geworden. Om de ontwikkeling van deze cruciale vaardigheden te stimuleren, lanceert SAS een gratis e-learning. ‘Data Literacy in Practice’ stelt zowel individuele als professionele gebruikers in staat om data met meer vertrouwen te verkennen en benutten.

Iedereen heeft vandaag baat bij een betere datageletterdheid. Van docenten in het onderwijs die hun studenten voorbereiden op een professionele loopbaan tot werkgevers die hun medewerkers willen motiveren om vaker een beroep te doen op data. Een survey in het voorjaar maakte trouwens duidelijk dat veerkracht in veel organisaties hand in hand gaat met een sterke datacultuur.

Gebruiksvriendelijk en realistisch

De training ‘Data Literacy in Practice’ verlaagt de drempel om te leren over data. De cursus richt zich op een breed publiek en werkt bovendien met realistische voorbeelden waarbij de deelnemers in de schoenen treden van de eigenaar van een klein bedrijf die data gebruikt om beslissingen te nemen. Dit moedigt mensen aan om hun kennis zelf in echte situaties toe te passen.

De volledige cursus kan in minder dan drie uur worden afgewerkt, maar deelnemers bepalen zelf het tempo van het leerproces. De inhoud is modulair en beschikbaar op ieder apparaat, zodat gebruikers altijd en overal toegang hebben en de training flexibel in hun planning kunnen schuiven.

“In een wereld die bol staat van data kan je jezelf meer dan ooit onderscheiden als je de kracht van data kunt benutten. Eigenlijk zou een basis van AI en analytics voor iedereen toegankelijk en ook een vast onderdeel van het curriculum in het onderwijs moeten zijn. Net zoals lezen of schrijven is datageletterdheid een cruciale skill om succesvol te zijn in deze maatschappij. We moeten nieuwe generaties beter voorbereiden op de arbeidsmarkt en onze huidige werknemers de handvaten geven om zich bij te scholen. Met deze gratis training draagt SAS z’n steentje bij om de datageletterdheid in onze samenleving naar een hoger niveau te brengen”, zegt Phaedra Kortekaas, Managing Director SAS Benelux.

Wie nog een stapje verder wil gaan, kan de training combineren met de gratis cursus SAS Data Literacy Essentials. Die opleiding start vanaf de basis en laat deelnemers kennismaken met het belang van data.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER