Digitalisering: Fast, fun, easy AND secure #46

Roeland Van Dessel en Bjorn Van Reet

Roeland Van Dessel is gedelegeerd bestuurder van Travvant (gespecialiseerd in inplacement, outplacement en loopbaanbegeleiding).

Bjorn Van Reet is Chief Information Officer (CIO) bij Kinepolis. “IT? Digital? It’s all about the people!

 • Heten ons welkom in het tijdperk waarin we niet meer kunnen functioneren zonder technologie, zonder het digitale. Ze bevestigen de opmerking van Yuval Noah Harari: data zijn het nieuwe landgoed, de nieuwe machines, het nieuwe geld, het nieuwe goud – maar ook de nieuwe elektriciteit.
 • Merken dat data almaar publieker worden. Kijk maar naar een cv, dat nu open en bloot ligt op social media. Zo kan je als werkgever nagaan waar je medewerkers vandaan komen en naar wie je eigen medewerkers vertrekken.
 • Grijpen data aan om mensen makkelijk te kunnen helpen in hun loopbaan(keuzes).
 • Zien in dat als je een transformatie wil verwezenlijken, je eerst moet vereenvoudigen. Dat geldt zeker bij digitalisering.
 • Bevestigen dat apps easy, fast en fun moeten zijn, maar voegen er nog een essentieel aspect aan toe: secure.
 • Stippen aan dat bij digitalisering best rekening gehouden wordt met de individuele noden, wensen en gewoonten van de betrokkenen. Dan wordt het een ontzorgende functie en dat is véél meer waard dan een automatisering an sich, dat is zelfs een andere wereld.
 • Beklemtonen dat je nooit moet transformeren om te transformeren. Zoek eerst en vooral uit wat je nu nodig hebt, wat je vandaag wil en waar je naartoe wenst. Hoe kan je dat alles het best en meest efficiënt verwezenlijken? Is digitalisering hierbij dé facilitator, dé doorbraak? Dan kan je aan de slag.
 • Raden aan om de veiligheid en privacy niet te verwaarlozen, op zijn zachtst gezegd, want je klantenrelaties zijn gebaseerd op vertrouwen. Eens het vertrouwen wegvalt…
 • Denken aan het biechtgeheim. Jawel, daarmee belanden we weer bij privacy en vertrouwen – almaar dat vertrouwen.

Geven 3 tips mee als uitsmijter:

 1. Just do it! Probeer gewoon, experimenteer, leer, ervaar… Er is ondertussen veel technologie beschikbaar tegen schappelijke prijzen.
 2. Zet je klant centraal.
 3. Maak het persoonlijk en hou het eerlijk.

Beluister het volledige interview met tal van extra voorbeelden, tips en inzichten.

CCaroline Dupont Photography 210319nr153931
Lees verder

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER