PARTNERCONTENT

Return to health & to work

Vandaag telt België bijna 450.000 langdurig afwezigen. 20 jaar geleden waren dat er minder dan de helft. Het aandeel van stressgerelateerde cases steeg de voorbije 4 jaar maar liefst met 40%. Dat zijn cijfers om van te duizelen, aldus Anna Smets, business director Workplace Options.

En de impact van deze langdurige afwezigheden is groot. Voor alle partijen. In de eerste plaats voor de medewerker zelf. Maar ook voor zijn of of haar gezinsleden. Voor de collega’s. Voor de leidinggevende. Voor de organisatie. Voor onze maatschappij.

Veel organisaties vragen zich af hoe ze een terugkeerbeleid kunnen aanpakken. Doen ze te veel? Te weinig? Waar te beginnen? Welke rol is voor wie precies? En gezien het grote aantal stakeholders: gaan die elkaar niet voor de voet lopen? En de afwezige medewerker is de verliezer: hij weet niet waaraan hij zich mag verwachten, de communicatie verloopt mank, soms is er helemaal geen communicatie, hij moet alles zelf uitzoeken: het is duidelijk dat dit het herstelproces niet meteen bevordert.

Return to health and to work

Anna Smets: “Bij Workplace Options begeleiden we organisaties al meer dan 20 jaar met ‘Return-to-Work’ trajecten. Vaak worden deze trajecten aangeboden via de verzekeraar, al zijn er ook organisaties die rechtstreeks met ons werken. Onze aanpak zorgt voor ‘Return to Health and to Work’. Je dient eerst voldoende te herstellen, om vervolgens werk te kunnen maken van je terugkeer naar de werkvloer. En die terugkeer dient ook duurzaam te zijn, met voldoende aandacht voor terugvalpreventie.”

Hoe verloopt het proces?

Anna Smets: “Wanneer een medewerker voor langere tijd ziek is, wordt ons programma aan hem of haar voorgesteld, en kan hij/zij ervoor kiezen om vrijwillig in een begeleidingstraject in te stappen. Doorgaans is dat rond de 2e of 3e maand van de afwezigheid. ‘Vrijwillig’ is cruciaal: mensen dienen er echt bewust in te stappen, en er actief aan mee te werken. Je kan mensen niet verplichten. Verder garanderen we absolute confidentialiteit: er wordt geen persoonlijke informatie gedeeld met de werkgever of verzekeraar. Het programma wordt door één van onze coordinatoren aan de medewerker toegelicht, aansluitend volgt een evaluatie gesprek met één van onze psychologen en vervolgens wordt er een persoonlijk traject uitgewerkt. We zetten daarna experten aan het werk die bij de medewerkers in de buurt wonen”.

Holistische aanpak

Anna Smets: “Onze aanpak is holistisch: er wordt een pluridisciplinair begeleidingsteam samengesteld dat meestal bestaat uit een psycholoog, een fysieke coach, en een jobcoach.
In functie van de individuele situatie van de medewerkers, wordt aan dit ‘kernteam’ soms een ergotherapeut toegevoegd, of een diëtiste, een sociaal assistent, of een stylingscoach. Hierop doen we bijvoorbeeld een beroep wanneer we vrouwen begeleiden die terugkeren naar het werk na borstkanker.

Onze expertise situeert zich niet alleen op het vlak van burn-out en mentale problematieken, maar ook na een ongeval, een chronische ziekte of spier- en skeletaandoeningen, zorgen wij voor aangepaste begeleiding. Elk team dat wordt aangesteld om een medewerker te begeleiden, wordt aangestuurd en opgevolgd door de coördinator van Workplace Options, die zelf ook deel uitmaakt van het pluridisciplinaire team, net als een adviserend arts.

Concreet wil dit zeggen dat we over een uitgebreid netwerk beschikken van gediplomeerde experts, verspreid over het hele land, zodat de medewerker zich voor zijn begeleiding niet al te ver dient te verplaatsen.

Het begeleidingstraject neemt enkele maanden in beslag, al naargelang de ernst van de problematiek. En eens de medewerker opnieuw aan de slag is, stopt de begeleiding niet abrupt, maar doen we via coaching sessies aan bijkomende terugvalpreventie. Dankzij onze trajecten herstellen medewerkers op een duurzame manier, en keren ze gemiddeld 2 maand sneller terug naar de werkvloer”.

Meer info vind je hier

logo workplace options

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER