PARTNERCONTENT

People First: 8 sleutels voor een futureproof arbeidsmarkt waarin welzijn centraal staat

Beste HR-professional,

2023 was een jaar vol uitdagingen, waarin zich ontegensprekelijk een nieuw paradigma voltrok, een paradigma waarbij niet de cijfers, maar de mensen op de eerste plaats komen. Werkbaarheid is vandaag even belangrijk als werkzaamheid; zingeving en zelfontwikkeling staan daarbij meer dan ooit centraal.

In mijn boek, People First, formuleerde ik acht sleutels voor een futureproof arbeidsmarkt waarin welzijn centraal staat en waarin we holistisch aan de slag gaan, niet omdat de arbeidsmarktkrapte ons daartoe dwingt, wel omdat we intrinsiek overtuigd zijn van het belang van gemotiveerde, gezonde en geëngageerde me-dewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat welvaart en welzijn hand in hand kunnen gaan.
Beeld je een toekomst in waarin werk houvast biedt en rust brengt in een snel veranderende omgeving; waarin werkgevers medewerkers aan hen binden met het oog op duurzame inzetbaarheid; waarin functieomschrijvingen vervangen worden door rolomschrijvingen; waarin werknemers begeleid worden bij transities doorheen hun leerloopbaan; waarin groei gestimuleerd en gefaciliteerd wordt; waarin de werk­omgeving het welzijn én de performantie van alle medewerkers bevordert; waarin outplacement overbodig wordt en plaatsmaakt voor het LOOP-concept.

Beeld je een toekomst in waarin werkgeluk een realiteit is en waarin we evolueren van levenslang leren naar een loopbaan lang leren; waarin flexibilisering en hybride werken geen buzzwoorden zijn maar een meer effectieve manier om zin te geven aan werk.
2024 wordt een jaar vol opportuniteiten voor HR, want jullie zijn de brug tussen visie en werkelijkheid, tussen strategie en uitvoering, tussen de uitdagingen van gisteren en de kansen voor morgen. HR is de drijvende kracht achter de transformatie van onze arbeidsmarkt en van de wereld van werk.

Ik wens jullie veel energie, wijsheid en lef toe om de juiste keuzes te maken die mensen in staat stellen om te groeien. Onze organisaties zullen er wel bij varen!

Warme wensen voor een schitterend 2024,

Roeland Van Dessel
Gedelegeerd bestuurder Travvant, CEO Partena Professional

+++

Bekijk ook de podcast reeks People first👇

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER