Bijten in de toekomst van leren: het sleutelwoord is goesting

Paul Verschueren en Thierry Lescrauwaet: “Bijten in de toekomst”

 • Paul Verschueren is Directeur Research & Economic Affairs en Directeur Vlaanderen bij Federgon, de Belgische federatie van de private arbeidsmarktbemiddelaars en HR dienstverleners. Zij vertegenwoordigen meer dan 600 leden op zowel federaal als regionaal domein.
 • Thierry Lescrauwaet is Managing Partner en Founder van UQ.works, en Managing Partner en Co-Founder van UQalify:
  • UQ.works biedt een all-in-one app aan voor mobile learning, employee community en career ownership. Het maakt microlearning toegankelijk en interne communicatie fun. De echte gamechangers zijn hun self-assessments, trainingmodules en het DigiSkills Passport.
  • UQalify is een samenwerkingsverband tussen UQ.works, Nalantis en Etil Research Group, drie innovatieve organisaties in de Benelux, waardoor natural language understanding, machine learning en HR expertise gebundeld worden. Hun leuze: “Wij bouwen intelligente, gepersonaliseerde en inclusieve platformen voor een arbeidsmarkt die beter in balans is.”
  • Noemt UQ of je zelfkenniscoëfficiënt de missing link tussen IQ (intelligentie), EQ (emoties) en LQ (leervaardigheid): “De waarde van zelfkennis en zelfinzicht in vaardigheden en soft skills groeit in hoog tempo. Het UQ-assessment meet talenten, motivatie, drijfveren, interesses, leervoorkeuren, verwachte waarden en (digitale) vaardigheden.”
 • Noemen zelfkennis het begin van alle wijsheid. Ken jezelf stond gebeiteld boven de ingang van de tempel van Apollo in Delphi. Hoeveel mensen kennen zichzelf écht? Hoe kan je een carrière uitbouwen en je weg in het leven vinden zonder jezelf door en door te kennen?
 • Maken ons enthousiast over leren, meer leren, beter leren en anders gaan leren, over learning in the flow of work en learning in the flow of life.
 • Promoten leren met de glimlach in plaats van de grimmige term levenslang leren, die ze prompt in de ban slaan. Uiteindelijk gaat het om goesting hebben in het heden en de toekomst. Wees er graag en gretig klaar voor. Het sleutelwoord is goesting.
 • Wijzen erop dat e-learning weliswaar ontzettend belangrijk en boeiend is, maar daarom nog geen garantie op een betere verwerking en toepassing. Blended learning kan al een hulp zijn, net zoals het toepassen van het duurzame ELPA-principe: engage, learn, practice, apply.
  Stippen het DigiSkills Passport aan, dat de 27 belangrijkste soft en hard skills van de toekomst weergeeft en verbindt met zowat elke job. Op die manier zie je meteen waar je een tandje moet bijsteken om future-ready te zijn.

Bekijk de video, beluister de podcast en ervaar hoe twee enthousiastelingen je warm maken om in de toekomst te durven bijten.

c caroline dupont p 2Fgvx

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER