De opkomst van de hybride workforce en total talentmanagement


Paul Verschueren en Peter De Buck: “De grootste meerwaarde zit in change”

Paul Verschueren is Directeur Research & Economic Affairs en Directeur Vlaanderen bij Federgon, de Belgische federatie van de private arbeidsmarktbemiddelaars en HR dienstverleners. Zij vertegenwoordigen meer dan 600 leden op zowel federaal als regionaal domein.

Peter De Buck is Managing Partner en Co-Founder van Connecting-Expertise, een platform voor het zoeken, contacteren, opvolgen en factureren van alle mogelijke tijdelijke externe werkhulp (freelancers, uitzendkrachten, contractors,…). Daarnaast hebben ze een marktplaats en jobboard voor tijdelijke medewerkers. Hij vat de opdracht van de organisatie als volgt samen (in het Engels, de taal die zelfs het bondige nog kan samenballen): “Helping companies to get a grip on their workforce.”

  • Verduidelijken de ins en outs van integraal talent management of total talent management. De hybride workforce is er én groeit. Jawel, ook in België.
  • Stippen aan dat we anders dienen om te gaan met talent in digitale tijden én lichten de veranderende rol van HR daarbij toe.
  • Beklemtonen dat een tool maar een middel is om een bepaalde doelstelling te bereiken. Weet dus eerst en vooral heel goed wat je wil en ga pas dan op zoek naar de juiste tool daarvoor. Zo blijf je ook door de bomen het bos zien en vind je je weg op de almaar uitdijende markt van HR Tech.
  • Beseffen dat er heel wat gevraagd wordt, nu HR Managers niet alleen meer hun klassieke vakonderdelen (op zich al best wijd en breed) moeten beheersen, maar ook data-driven, tech-savvy en community builders dienen te zijn. Dan hebben we het nog niet eens over het doorgronden van de markt en ontdekken van de nieuwste trends. Maar dat geldt evenzeer voor andere functies, denk maar aan sales, marketing en finance.
  • Adviseren om beslist je horizon te verbreden, maar nuanceren dat je niet in alles een specialist hoeft te zijn. Anders zou het wel eens niet meer te behappen kunnen blijven.
  • Wijzen erop dat de impact die HR vandaag kan hebben, veel groter is dan 5 jaar en zeker dan 10 jaar geleden.
  • Willen de juiste verhouding tussen vaste en tijdelijke medewerkers aanduiden, maar constateren dat die voor elk bedrijf op een ander niveau ligt. Welke expertise heb je op welk ogenblik nodig? Hoe sterk evolueert je business?
  • Bakenen de grootste meerwaarde van HR af: bedrijven en organisaties begeleiden in verandering. De grootste meerwaarde schuilt in change management. Zorg ook dan voor de juiste mensen op de juiste plek én hun verdere ontwikkeling.

Bekijk de video, beluister de podcast en stap in deze uiteenzetting die niet alleen de evolutie van de workforce én HR verkent, maar ook de horizon van HR verlegt.

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR