Partena Professional breidt uit met EASYPAY GROUP

Partena Professional en EASYPAY GROUP bereikten een akkoord voor de overname van de belangen van de familie Pareit in EASYPAY GROUP. Bruno Ronsse, CEO Partena Professional: “Met EASYPAY GROUP delen we in de eerste plaats een cultuur van ondernemerschap en innovatie. Maar samen zijn we ook zeer complementair op vlak van diensten, technologie, sectoren en geografische spreiding.”

EASYPAY GROUP, de grootste familiale groep voor HR-oplossingen in België, bestaat uit 25 entiteiten en levert een brede waaier van HR-diensten en -oplossingen aan zowel private als publieke organisaties. Partena Professional verwerft met dit akkoord 100% van de aandelen van de familie Pareit en verkrijgt zo de controle over de EASYPAY GROUP-entiteiten.

EASYPAY GROUP werd in de jaren ’80 door de familie Pareit opgericht als softwareleverancier voor loonadministratie. Het groeide in de loop der jaren uit tot een totaalaanbieder van HR-diensten. Bij EASYPAY GROUP werken vandaag zo’n vierhonderd medewerkers, die samen 23 000 werkgevers in België ondersteunen bij hun payroll.

Bruno Ronsse, CEO Partena Professional: “Partena Professional en EASYPAY GROUP zijn in de eerste plaats zeer gelijkend op het vlak van bedrijfscultuur. We herkennen bij EASYPAY GROUP het belang van menselijke waarden en een familiale spirit, gekoppeld aan een sterke klantgerichtheid en onvermoeibaar ondernemerschap en innovatie.”

Els Pareit, CEO EASYPAY GROUP: “EASYPAY GROUP is een buitenbeentje op de Belgische HR-markt. Resultaatgericht, betrokken en gedreven, mét een unieke familiale touch. In Partena Professional hebben we nu de juiste partner gevonden om ons unieke verhaal nog ruimer te spreiden en als groep een volgende stap te zetten.”

Het akkoord komt er nadat beide partijen in 2022 al samenwerkten rond diensten in de interimsector.

Groei

Zowel Partena Professional als EASYPAY GROUP zijn innovatieve groeiers in de Belgische markt voor sociaal-juridische en HR-oplossingen.

De overname levert heel wat complementariteit op. Zo richt EASYPAY GROUP zich op Vlaanderen en heeft het een stevige achtergrond in software. Het richt zich ook op segmenten die in de arbeidsmarkt aan belang winnen, zoals interim- en flexwerk door sociale bureaus en payrolling activiteiten.

Bruno Ronsse, CEO Partena Professional: “Met Partena Professional kunnen we het ondernemersverhaal van EASYPAY naar een andere schaal brengen dankzij onze sterktes: ons merk, onze klantenportefeuille en onze expertise. Anderzijds versterken we ons in activiteiten zoals outplacement, software, sociale bureaus en payrolling. Het is een ideale match op een ideaal moment, want de arbeidsmarkt en de markt van payrolldiensten zijn in volle digitale transformatie.”

Tewerkstelling en management

Met EASYPAY GROUP zal Partena Professional naar schatting maandelijks zo’n 700.000 directe loonberekeningen uitvoeren. Het wordt daarnaast één van de belangrijkste spelers voor autonome loonadministratie- en personeelsbeheersystemen. Tot slot zal Partena Professional verder kunnen groeien op de markt van dienstverlening voor zelfstandigen. De nieuwe structuur zal zo’n 2.000 werknemers tellen met een aanwezigheid in de drie landsdelen.

Gezien de groei en het aantal openstaande vacatures bij beide bedrijven, wordt geen significante impact op de tewerkstelling verwacht.

Het huidige EASYPAY GROUP management zal de komende tijd de samenhang met Partena Professional mee begeleiden en neemt vervolgens een strategische adviesrol in binnen Partena Professional. De niet-familiale aandeelhouders, externe leden en bestuurders van de onderliggende EASYPAY GROUP-entiteiten blijven tevens aan boord.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA).

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER