Over Diversity, Equity & Inclusion: Anders is mooi #171

De top van onze bedrijven is te wit, te mannelijk en de lente der jaren voorbij. Nochtans zou de kracht van diversiteit indrukwekkend zijn: betere financiële resultaten, meer innovaties. Ook al is het onderzoek daarover vooralsnog niet echt overweldigend, niemand stelt vandaag het belang van diversiteit en inclusie nog in vraag.

Maar de manier waarop bedrijven dat in praktijk brengen, doet vaak meer kwaad dan goed. Als we minderheidsgroepen aanspreken als stereotypen op basis van hun geslacht, gender of afkomst voelt dat als een bedreiging voor hun identiteit. Uiteindelijk wil iedereen gewoon behandeld worden als een uniek individu. Zo wil een vrouwelijke CEO geen erkenning als rolmodel van van vrouwelijk leiderschap. Het moet gaan over haar intrinsieke kwaliteiten. Dat Ilham Kadri CEO van de chemiereus Solvay van Frans-Marokkaanse origine en een vrouw is, doet bijvoorbeeld niets ter zake. Haar prestaties en haar kijk op het oplossen van problemen wel.

Ons systeem is niet gemaakt voor een superdiverse samenleving en zit vol gaten. Dat zie je op de arbeidsmarkt, dat zie je in het onderwijs. En ook HR zit in een bubbel. Daarom heb ik Yente Jaminé uitgenodigd op deze podcast. Yente is Assistant Chief Communication, Brand & Sustainability Officer bij bpost én ambassadeur voor Diversity, Equity & inclusion met een focus op LGBTQ community. Een podcast over diversiteit en inclusie, maar vooral over jezelf durven, kunnen en mogen zijn.

Veel kijk- en luisterplezier

Bekijk of beluister onze podcasts op

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Event: The Trend Edition

25 januari 2024

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER