Ook Inetum onderscheiden als Top Employer

De Inetum Groep, Europees marktleider in digitale diensten en oplossingen, is door het Top Employers Institute onderscheiden als een van de Top Employers Europe voor 2023. Het IT-dienstenbedrijf is gecertificeerd voor zijn HR-beleid. De certificering bekroont in het bijzonder de inspanningen van het bedrijf in België, Frankrijk, Polen, Spanje en Portugal. De Groep kondigt een aanwervingsplan voor 2023 aan van 7.000 medewerkers wereldwijd, waarvan 350 in België.

Al meer dan 25 jaar evalueert het Top Employers Institute de praktijken op het vlak van human resources en bedrijfsmanagement. Het instituut is een unieke en onafhankelijke waarnemer, en bekroont op basis van een audit van zowat 1.700 organisaties in 119 landen werkgevers die optimale omstandigheden creëren voor de ontwikkeling van hun medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Dit jaar onderscheidt het Top Employers Institute Inetum, het toonaangevende Europese bedrijf voor digitale diensten en oplossingen, voor zijn innovatieve HR-praktijken, door de Groep te certificeren als Top Employer Europe 2023.

“Ik ben fier op al onze 2000 medewerkers, deze certificering is een beloning voor ons gezamenlijke werk. We zetten ons dagelijks in voor onze klanten maar ook voor elkaar, om samen een aangename en stimulerende werkomgeving te creëren”

Johnny Smets, General Manager bij Inetum in België,

De voorbije jaren zijn de wervingsbehoeften van de sector van IT-dienstenbedrijven ongezien toegenomen door een versnelling in de digitalisering van de ondernemingen en van de digitale gebruiken. Inetum voerde in 2022 een van de grootste rekruteringsplannen in de sector van de IT-dienstenbedrijven uit met 7.000 nieuwe medewerkers, waarvan 300 in België. Het IT-dienstenbedrijf heeft deze ambitieuze doelstelling bereikt met de aanwerving van nieuwe talenten in de 27 landen waar de Groep actief is.

“Ik ben erg trots op onze Top Employer-certificering. Deze certificering is een weerspiegeling van onze ambities en inspanningen. Daarnaast beloont het de opleiding en begeleiding op maat van de nieuwe collega’s, de werknemerservaring en ons engagement tegenover onze talenten en stakeholders. Het is ook een certificering die de kwaliteit en de HR-begeleiding erkent tijdens de hele loopbaan van onze medewerkers binnen onze Groep.

Dit geeft hen de kans om hun eigen digitale flow waar te maken, evenals ons vermogen om onze talenten te ontwikkelen en te informeren over onze strategie en ambities met transparantie en verantwoord engagement. Tot slot kunnen we op die manier ook onze waarden, onze ethiek en ons maatschappelijk en ecologisch engagement delen”, besluit Vincent Rouaix, CEO van de Inetum Groep.

De digitalisering van privébedrijven en openbare instellingen vereist tegenwoordig steeds meer specifieke competenties. Ondanks de huidige economische context bevestigt Inetum dat het – met dit ambitieuze rekruteringsplan – aan de noden van zijn huidige en toekomstige klanten zal blijven voldoen.

“Onze lokale en de Europese erkenning als Top Employer is een nieuwe en mooie stap voor onze organisatie. Wij plaatsen onze mensen aan het stuur van hun carrière. We hebben daar heel wat zaken voor opgezet zoals: plaats- en tijdsonafhankelijk werken, veel opleidingsmogelijkheden, een Flexible Income Plan, enz. Die aanpak leidt tot gemotiveerde mensen en nu ook een officiële erkenning”.

Ann De Ryck, HR directeur bij Inetum in België

“We kondigen ook met trots aan dat we, ondanks de economische onzekerheid, ook in 2023 veel vacatures zullen hebben. De 7.000 nieuwe medewerkers die we wereldwijd plannen aan te werven, zullen ons in staat stellen om de doelstellingen van ons strategisch plan Upscale25 na te streven, onze groei voort te zetten en onze klanten te begeleiden bij het beheersen van de digitale flow. Dit doen we zo nauw mogelijk aansluitend op hun behoeften en in alle markten waar we actief zijn. Meer dan ooit hebben we IT- en digitale experts nodig die de beste strategieën en oplossingen kunnen toepassen en integreren in het unieke ecosysteem van elk van onze klanten”, aldus nog Rouaix.

“De Top Employer Europe-certificering beloont de initiatieven die we al jarenlang nemen om onze 27.000 medewerkers de best mogelijke werkomgeving te bieden via innoverende HR-praktijken. Op die manier kunnen al onze medewerkers in optimale omstandigheden hun loopbaantraject binnen de Groep vormgeven, door hun eigen digitale flow te beleven. Om dit waar te maken, investeren we bij Inetum volop in opleiding en bieden we onze medewerkers de mogelijkheid certificeringen te behalen onder begeleiding van Inetum”, voegt Bruno Da Sola, Directeur Human Resources van de Inetum Groep, eraan toe.

“Deze erkenning onderstreept ook onze acties om onze HR-praktijken in de verschillende landen waar we actief zijn op elkaar af te stemmen, rekening houdend met alle lokale bijzonderheden, want nabijheid zit in ons DNA.”

Bruno Da Sola, Directeur Human Resources van de Inetum Groep

Inetum implementeert meerdere programma’s die het mogelijk maken om de nieuwe manieren van werken en de hogere verwachtingen van de medewerkers te integreren. “We lanceerden onze “WOW”, New Way Of Working, om de collectieve intelligentie te versterken, nieuwe werkomgevingen te bieden en onze medewerkers in staat te stellen hun professionele inzet en hun persoonlijke welzijn op elkaar af te stemmen. Het is onze prioriteit om de werknemerservaring te versnellen om onze aantrekkelijkheid te vergroten en te voldoen aan de verwachtingen van onze huidige en toekomstige talenten. Zo willen we het verschil maken om het beste talent aan te trekken en te behouden.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER