Nowjobs zet Europese expansie verder

Nowjobs, dat in 2017 werd opgericht als dochteronderneming van Accent en House of HR, zet zijn Europese groei onverminderd verder en lanceert haar applicatie na Nederland en Frankrijk, nu ook in Duitsland. De krapte op de arbeidsmarkt zal alleen maar toenemen en flexibel werken is de toekomst. Het doel van Nowjobs is de grootste app te worden in Europa voor bijverdieners.

Sterke Europese groei

Nowjobs is bezig aan een sterke Europese uitbreiding. In 2019 lanceerde het bedrijf zijn applicatie in Nederland, gevolgd door Frankrijk in 2021. Nu komt daar ook nog Duitsland bij als 4e land. Nowjobs is opgestart als digitale plaats waar werkgevers urgente vacatures kunnen laten invullen door mensen die willen bijverdienen. Met die applicatie kan het bedrijf een digitale oplossing aanbieden voor iedereen die snel een centje wil bijverdienen en voorzien ze in de behoeften van de horeca-, event- en retail-, logistieke, administratieve en industriesector die vaak snel tijdelijke personeelstekorten moeten opvangen.

Ondertussen gebruikt 75% van de klanten de app als platform om hun volledige flexibele poule van bijverdieners te beheren. De bedrijven worden ontzorgd in de volledige administratie van hun bijverdieners en wanneer er een piek of krapte is bij de vaste medewerkers kan er gemakkelijk een oproep gelanceerd worden naar de poule van 407.192 bijverdieners van Nowjobs.

Nowjobs zet met de uitbreiding de volgende stap in zijn ambitie om het grootste digitale rekruteringsplatform van Europa te worden.

Na de oprichting in 2017 werd al snel duidelijk dat de nood aan zo’n digitaal rekruteringsplatform hoog was. Op het einde van het eerste jaar na de opstart werden bijna 25.000 werkuren ingeboekt, een aantal dat twee jaar later al steeg tot anderhalf miljoen en tot meer dan 6,6 miljoen in 2021. Dat hoge aantal bereikt Nowjobs met 407.192 bijverdieners op zoek naar een job en 15.881 werkgevers met openstaande vacatures.

“Nowjobs is cruciaal voor House of Hr bij de verdere digitalisering van de candidate en customer journey. Dit bij het actief ondersteunen tijdens de zoektocht naar een nieuwe job maar ook in het begeleiden van hun complete loopbaan. We zijn één van de weinige apps die in zoveel landen tegelijk dezelfde service kan bieden. Ons doel is, om in Europa de grootste app te zijn voor korte jobs, studentenwerk en flexijobs. Met het fantastische Nowjobs team zijn we goed op weg,” zegt Rika Coppens, CEO van House of HR.

Toekomst van werken

Nowjobs is ervan overtuigd dat meer flexibel werken past in de bredere visie van hoe mensen hun werk gaan organiseren in de toekomst. Mensen bepalen meer zelf wanneer ze willen werken, in plaats van het werkritme te volgen dat een werkgever hen oplegt om zo hun privé- en werkleven naar eigen wensen in te delen.

Dat tonen ook de cijfers aan uit een studie die Nowjobs door iVox liet uitvoeren bij 2.000 Vlamingen. Liefst 56% van de werkende Vlamingen zegt zowel behoefte als zin te hebben om naast hun hoofdjob bij te verdienen. De belangrijkste reden om bij een bedrijf te flexi-jobben ligt in de keuzevrijheid van zowel de dagen als de uren. Zonder die keuzevrijheid zouden flexijobbers minder gebruik maken van het flexi-statuut.

“Onze aanwezigheid in Europa zal de komende jaren alleen maar toenemen. Enerzijds zijn er de nijpende arbeidstekorten waar vele landen in Europa mee te maken krijgen. Dankzij bijverdieners kunnen werkgevers die tekorten invullen en een flexibele werkpoule aanleggen. Daarnaast kunnen studenten voor bedrijven toekomstige werknemers worden en is het interessant om ook hen aan die poule toe te voegen. Anderzijds wordt het leven steeds duurder en kunnen meer mensen de extra centen goed gebruiken,” volgens Eline David, General Manager Nowjobs.

Over NOWJOBS

NOWJOBS is een onderdeel van House of HR. De applicatie biedt een flexibele oplossing tussen tijdelijke vacatures en bijverdieners. Na de lancering in 2017 telt de app meer dan 407.192 bijverdieners en maken 15.881 ondernemingen gebruik van de app in zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië. Sinds september 2019 is de applicatie actief in Nederland. In mei 2021 werd NOWJOBS gelanceerd in Frankrijk en in juni van dit jaar in Duitsland. Op vijf jaar tijd groeide de omzet van NOWJOBS naar 56 miljoen, met een prognose van 90 miljoen omzet voor 2022.

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR