Nathalie Gistelinck nieuwe HR directeur EEG-Group

Nathalie Gistelinck is de nieuwe HR-directeur van familiaal bouwbedrijf EEG Group. In haar functie wil Nathalie bouwen aan een toekomst waarin EEG Group als één geheel met integratie van vele vaktechnische specialisaties opereert.

Na haar studies bedrijfspsychologie ging Nathalie aan de slag in de wereld van werving en selectie. Al snel evolueerde ze naar een rol waarbij ze niet alleen meer verantwoordelijk was voor rekrutering, maar ook voor alle andere aspecten van HR zoals talentontwikkeling en opleidingen. Nathalie is van veel markten thuis en heeft ervaring in zeer diverse sectoren, zowel op nationaal als internationaal vlak.

Nathalie ziet de HR-rol binnen een bedrijf als een echte strategische functie die bijdraagt aan de groei van een bedrijf. Ze is van mening dat HR deze rol kan vervullen als er een nauwe samenwerking bestaat tussen HR enerzijds en de medewerkers en stakeholders van een organisatie anderzijds.

Om deze kruisbestuiving te realiseren zal Nathalie de nadruk leggen op open communicatie, een geïntegreerd HR-beleid, een gestructureerde HR-planning en gestandaardiseerde HR-processen die helder en transparant zijn voor elke medewerker. Allemaal elementen die de actuele waarden van EEG Group niet alleen belichamen, maar ongetwijfeld zullen versterken.

“EEG vertelt het mooie verhaal van groei, voortgedreven door overnames en acquisities. Vandaag de dag heeft EEG maar liefst dertien vestigingen, elk met hun eigen identiteit, HR-processen en beleidslijnen. De uitdaging waar we voor staan, is het definiëren van de HR-domeinen waarop we standaardisatie kunnen toepassen enerzijds en van de elementen die een lokale invulling vergen anderzijds”.

De huidige – zeer competitieve – arbeidsmarkt wordt gekenmerkt door de inspanningen die organisaties en bedrijven moeten leveren om getalenteerde medewerkers aan te trekken en te behouden. Nathalie’s streven in deze context is om oplossingen te vinden die de groei van EEG stimuleren én bijdragen aan een werkomgeving waarin elke medewerker zich erkend en gewaardeerd voelt.

“Op deze manier kunnen we zorg dragen voor elkaar en blijven komen werken met veel goesting, twee zaken die EEG zo anders maken vandaag. Samen met mijn team wil ik verder bouwen aan een toekomst waarin EEG als één geheel opereert, met begrip voor de vele vaktechnische specialisaties. Zo blijven we inzetten op ons vakmanschap, dat ons zo uniek maakt,” aldus Nathalie nog.

Algemeen Bestuurder Didier Vanden Broucke is opgetogen met de komst van de nieuwe HR-directeur:

“We zijn bijzonder blij dat Nathalie onze rangen is komen versterken. Niemand zal ontkennen dat HR vandaag één van de belangrijkste schakels is in het functioneren van organisaties. Er zijn inderdaad veel uitdagingen verbonden aan de job, maar we zijn er van overtuigd dat Nathalie deze met enthousiasme zal aangaan.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER