PARTNERCONTENT

Met Pinsight® naar leiderschap in enkele minuten per dag

Pinsight® heeft de voorbije jaren zijn strepen verdiend als de online, meertalige assessmenttool die technologie inzet tegen evaluaties op buikgevoel. Pinsight® is een geïntegreerd systeem dat meet, rapporteert en coacht. Want niet alleen geeft Pinsight® zicht op performance en potentieel, ook development kreeg zijn plaats.

Het maakt niet uit waar of wanneer de deelnemer dit virtuele assessment aflegt, hij of zij duikt meteen in een hyperrealistische simulatie van de job. Nauwelijks 24 uur later is het verslag er en kan de begeleiding beginnen.

De assessmenttool met een development-app

Uit de analyse van het gedrag van 800 gerespecteerde leiders wereldwijd kon Pinsight® 22 skills definiëren. Wie die onder de knie heeft, is klaar voor goed leiderschap. Ook op het traject om daar te geraken, heeft Pinsight® de moderne technologie losgelaten, met als resultaat de Pinsight® development-app die nog handiger en gebruiksvriendelijker is dan de assessmenttool waarmee alles begint.

Zie het vooruitgaan

Veel van wat mensen doen – goed of slecht – is gewoonte. De uitdaging is: wenselijk gedrag tot een nieuwe gewoonte maken. Hoe? Dit is het recept: strip het gedrag tot een eenvoudige handeling, laat een trigger die handeling dag na dag uitlokken, voorzie bij succes een beloning en na gemiddeld 66 dagen is de handeling een gewoonte.

Pinsight® werkte het zo uit voor alle 22 leaderskills en verpakte dat in een aantrekkelijke app. Daarmee is de vooruitgang perfect te volgen.

Van het ene succes komt het andere

22 skills, 66 dagen, dan ben je járen bezig, toch? Niet! Dat komt doordat één nieuw aangeleerde gewoonte meerdere nieuwe gewoontes triggert. Dat heeft te maken met een nieuw zelfbeeld. Een voorbeeld: een koerier klikt zijn gordel nooit vast, want dat is niet handig als je voortdurend in en uit je bestelwagen moet. Leert die koerier zijn gordel wél vastklikken, dan vindt die zichzelf plots een verantwoordelijke chauffeur. En daar gaat die zich ook naar gedragen: systematisch richtingaanwijzers gebruiken, zich aan de snelheidsbeperkingen houden enzovoort. Een eerste succes is genoeg om daarna in sprongen vooruit te gaan.

Iedereen leider? Toch niet

Dus met Pinsight® kan iedereen een leider worden? Neen, zoals ook niet iedereen zal stoppen met roken ondanks de beste begeleiding. Wie een verbeterpunt niet erkent (“Maar ik ben niet verslaafd!”), zal er ook niet aan werken. En zelfs wie het wel erkent, is niet automatisch ook klaar om er wat aan te doen. Een skill kan danig haaks staan op iemands persoonlijkheid, dat het zal blijven wringen.

Daarom, zelfs met Pinsight® is een goed 1:1-gesprek nog altijd nodig om uit te maken of een verder ontwikkelprogramma wel of niet aangewezen is. Is dat het geval, dan zijn de tools er om er ook een succes van te maken.

<<>>

Meer weten over Pinsight®?

Neem contact op met Maurice Gorissen:
[email protected] of bel 011/20.18.52

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER