Martijn Hoogeweegen benoemd tot CEO NN België

Martijn Hoogeweegen, huidig directeur Life & Pension Services in Nederland, wordt vanaf 1 september 2023 benoemd tot CEO van NN in België, onder voorbehoud van goedkeuring door de Nationale Bank van België. Martijn volgt daarmee Frank Eijsink op die vanaf 1 september aangesteld wordt als Chief Executive Officer van NN International Insurance en lid van de Management Board van NN Group, onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandse Bank (DNB). In zijn nieuwe rol zal Martijn zich richten op de verdere groei van NN op de Belgische markt van pensioen en bescherming, en op de verdere uitbouw van een sterk distributienetwerk.

Martijn Hoogeweegen (1969, Nederland) heeft 18 jaar managementervaring en expertise op het vlak van financiën en verzekeringen. Hij begon bij ING in 2005 als Principal Consultant in Strategy & Business Change. Sindsdien bekleedde hij verschillende senior leidinggevende functies in Nederland, waaronder die van Director Customer Service Centre Individual Life en CEO Individual Life. Sinds 2021 is hij directeur NN Life & Pension Services. Onder zijn leiding heeft de Life & Pensions Services-organisatie de klantenbetrokkenheid aanzienlijk verbeterd. Martijn heeft ook bijgedragen aan de vereenvoudiging van het IT-landschap en de processen van Leven en Pensioenen en heeft een centrale rol gespeeld bij de overname en integratie van de levensverzekeringsdochter van ABN AMRO Verzekeringen.

Frank Eijsink, huidige CEO van NN in België en toekomstig CEO van NN International Insurance en lid van de Management Board van NN Group: “Ik ben enorm blij met Martijn als mijn opvolger om NN in België verder te laten groeien. Met zijn realisaties binnen Life and Pensions Services liet hij al zien dat hij klantenbetrokkenheid en digitalisering verankerd in een sterk en modern IT-landschap essentieel vindt met stevige successen op beide vlakken. Laat dat ook twee belangrijke prioriteiten voor NN in België zijn.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER