Marie Vanden Berghe is de nieuwe CHRO bij Group S

Marie Vanden Berghe is de nieuwe chief HR officer bij Group S. Ze keert na 10 jaar terug naar haar eerste liefde, de hr-wereld, waar ze ook de eerste 15 jaar van haar carrière werkte. Deze promotie moet Group S ook op hr-gebied klaarstomen voor de noden van de ondernemers van morgen.

‘De benoeming van Marie Vanden Berghe zorgt ervoor dat we ook op hr-vlak nog beter gewapend zijn voor de toekomst’, aldus Marc Peeters, CEO bij Group S. ‘Onze sector in het algemeen, en Group S in het bijzonder, gaan door een digitale transformatie zonder voorgaande. Onze manier van werken en dienstverlening veranderen sterk en dat vraagt een nieuwe aanpak, zowel op het gebied van rekrutering als retentie. Ik ben ervan overtuigd dat we met Marie Vanden Berghe de juiste persoon op de juiste plaats hebben om deze uitdagingen aan te gaan en alle projecten in dat kader succesvol te leiden.’

De carrière van Vanden Berghe staat in het teken van hr, met een bijzondere zijsprong. Als pas afgestudeerd juriste in sociaal recht startte ze als hr-juriste bij ING . Ze doorliep er tussen 1991 en 2004 zo goed als alle hr-functies, tot en met hr-manager voor een aantal afdelingen. Nadien gaf ze haar carrière bij ING een andere, meer business-gerichte wending, onder andere als sales manager en business manager.

In 2017 verliet ze ING en keerde ze terug naar de hr-wereld, waar ze als HR-manager a.i. in verschillende sectoren gewerkt, om zo haar ervaring buiten de banksector te verbreden. ‘Ik begon daarna bij Group S als hr project- en change manager. Na een jaar kreeg ik de vraag om chief human resources officer te worden. Ik kan nog steeds terugvallen op mijn brede basiservaring binnen hr. Maar het zijn die 10 verrijkende jaren buiten hr die van mij nog een betere hr-specialist maakten. Die ervaring helpt me tot op vandaag namelijk de noden in elke hoek van de organisatie te identificeren.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER