Welke impact heeft digitalisering op de jobmarkt in 2021?

Katrien Delille & Jan Dobbenie

Jan Dobbenie is Chief Information Officer (CIO) van de VDAB.

Katrien Delille is Directeur Software Factory bij de VDAB.

Samen bouwen ze met hun team de digitale toekomst van de VDAB.

  • Ze kennen de ingrijpende gevolgen van de digitalisering: mochten we alle technologie die in 2017 al beschikbaar was volledig kunnen uitrollen, dan zouden er toen al 62 miljoen jobs helemaal omgewoeld worden, zeg maar verdwijnen in de vijf grote economieën van Europa (met toen het VK er nog bij).
  • Alle studies zijn het erover eens: binnen de kortste keren wordt zowat de helft van álle jobs drastisch geïmpacteerd door de digitalisering en automatisering. Daar moet dus ook de regisseur van de Vlaamse arbeidsmarkt zich wel klaar voor maken…
  • Ze verwachten niet dat er door de digitalisering minder jobs komen, integendeel zelfs, maar het zullen heel andere jobs zijn. En daar zit een kolossale uitdaging.
  • Ze geven een inkijk op de gevolgen in deze contreien: tegen 2030 zullen 4,5 miljoen Belgen zich moeten bekwamen in de 21ste-eeuwse vaardigheden. Tegelijkertijd lopen 580.000 vacatures het risico om niet ingevuld te geraken.
  • Zorgsector en onderwijs worden enorme knelpunten.
  • Ze kennen de remedie: een leven lang leren, zich blijven ontwikkelen, zich zelfs blijven heruitvinden.
  • Ze zoeken ook zelf medewerkers en zorgen ook zelf voor de blijvende ontwikkeling. Daarom heeft de VDAB bijvoorbeeld een IT Academy uitgebouwd.
  • Ze kiezen resoluut voor inclusief talent management, waarvoor ze dus zowel naar interne als externe medewerkers (bijvoorbeeld consultants) kijken. Iedereen maakt deel uit van het bataljon, iedereen krijgt kansen.
  • Ze vergeten ook de gevolgen van de vergrijzing niet: voor elke 10 mensen die met pensioen gaan, komen er slechts 8 nieuwkomers op de arbeidsmarkt. Dat is een structureel probleem.

Beluister de podcast en leer de situatie op de Belgische arbeidsmarkt door en door kennen, leer de barrières en knelpunten, maar ook de wegen hoe deze te overwinnen. Hoe bouwt de VDAB aan haar eigen digitale toekomst en hoe kan ze de Vlaamse arbeidsmarkt naar die digitale toekomst gidsen?

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR