fbpx

Onderschat het financieel welzijn van medewerkers niet! #51

Jonas Pollet

  • Is Innovatiemanager bij Partena Professional (en durft ook al wel eens schapen bijeen te drijven).
  • Rijft met Partena Professional de jongste tijd de ene na de andere innovation award én HR award binnen.
  • Scoort hoog met Payabl’, nog een innovatieve app, meer bepaald een volautomatisch, transparant en gebruiksvriendelijk systeem dat je flexibeler laat omspringen met je loonbeheer, volledig met het oog op het comfort en de gemoedrust van de medewerkers, die hiermee een voorschot van hun loon kunnen vragen. Voor het eerst geef je medewerkers de keuze wanneer ze (deels) betaald worden…
  • Bevrijdt met Payabl’ vele mensen van tijdelijke financiële stress dankzij de voorschotten én dat zonder administratieve rompslomp, zonder vragen over en weer, dus ook zonder HR en de boekhouding daarmee extra te belasten.
  • Onderschat het financieel welzijn niet van medewerkers die beslist gemotiveerder, geëngageerder en optimistischer aan de slag gaan zonder die stress. Dit is dus wel degelijk puur HR in al haar facetten. De stijging in engagement is wel degelijk geconstateerd in een studie.
  • Payabl’ is een filosofie in plaats van een tool, het sluit naadloos aan bij een cultuur van vrijheid en vertrouwen. En het is aantrekkelijk voor zowel potentiële medewerkers als de huidige medewerkers (retentie), zo blijkt ook al uit een studie.
  • Payabl’ voorkomt eventuele problemen, omdat nu gedetecteerd kan worden wanneer iemand systematisch veel voorschotten vraagt, zodat er even gebabbeld kan worden. Is er hulp nodig, bijvoorbeeld? Zo vermijd je dat die persoon nog eens krediet gaat vragen en uiteindelijk in een vicieuze cirkel terechtkomt.
  • Ziet individualisering, flexibilisering en automatisering als de doorslaggevende ontwikkeling, zowel voor HR als de organisatie. Payabl’ hoort thuis in die evolutie.
  • Zoekt uit hoe hij zich overbodig kan maken: “Met ons innovatieteam kijken we hoe we onszelf overbodig kunnen maken, want als wij dat niet zelf doen, doen anderen dat wel. Bovendien gaan we in andere sectoren na welke ontwikkelingen er aankomen en wat we van hen kunnen opsteken. Hoe vertaal je die vernieuwingen naar onze sector?”
  • Blijft de mens centraal plaatsen: “Bij elke innovatie mag je nooit de mens uit het oog verliezen.”

Wat Jonas Pollet en zijn team nog allemaal doen? En welke innovatieve diensten en tools zij ook aan andere werkgevers aanbieden? Beluister de podcast en verruim je HR wereld.

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

HR Trends

Hoe divers is de arbeidsmarkt in België?

In een nieuwe studie liet Partena Professional zijn licht schijnen op de evolutie van het aantal buitenlandse arbeidskrachten in België sinds 2012. De impact van de Brexit en het coronavirus,

Employee Engagement

6 op 10 Belgen gelukkig met loon

6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat zijn er even veel als net voor de coronapandemie. Het onderwijspersoneel blijkt op dit moment het meest

© 2021 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR