Intrinsieke motivatie is niet de beste motivatie

Gemotiveerde medewerkers zijn productiever, zitten beter in hun vel, ervaren minder vaak stress én zijn gelukkiger in hun job. Het is met andere woorden een belangrijk HR topic.

Maar hoe is het vandaag gesteld met de motivatie van Belgische werknemers? En wat is de impact van thuiswerk?

Om daar een betrouwbaar zicht op te krijgen, voerde Bright Plus in samenwerking met onderzoeksbureau iVOX en motivatie-experte Hermina Van Coillie een onderzoek uit bij ongeveer 1.300 Belgen. In deze podcast overlopen we de belangrijkste en meest opvallende resultaten van dat onderzoek samen met Linda Cappelle, Algemeen Directeur bij Bright plus en Hermina Van Coillie.

Een bijzonder boeiende podcast over de ZDT theorie; over autonomie, verbinding en je competent voelen, over willen leren en groeien; over koken, Marc Van Ranst en flitspalen.

Je kan op 4 manieren gemotiveerd zijn, zegt Hermina en die 4 manieren worden onderverdeeld in low quality motivatie (externe druk en interne druk) en high quality motivatie (intrinsieke motivatie en zinvolheid).

We ontkrachten in deze podcast ook enkele hardnekkige motivatiemythes; zo klopt het niet dat intrinsieke motivatie de beste motivatie is. Het is ook niet zo dat meer motivatie altijd beter is. En je kan heel erg gemotiveerd zijn maar op een totaal verkeerde manier. Probeer zo min mogelijk te controleren maar volg wel op. Het verschil tussen beiden? Het zit in de intentie, aldus Hermina.

Bekijk of beluister onze podcasts op

Mis geen aflevering

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER