Inspiratie tanken bij Groep Huyzentruyt #156

Voor deze aflevering van Brainpickings gaan we naar West-Vlaanderen, meer bepaald naar Beveren-Leie tussen Kortrijk en Waregem want daar zijn de kantoren van Groep Huyzentruyt gevestigd. Een bouwbedrijf met meer dan 110 jaar op de teller en toch het interieur van een start-up. Ze zagen de tevredenheid van hun werknemers in 2020 op één jaar tijd met 20% stijgen. Communicatie en vertrouwen bleken daarvoor de belangrijkste sleutels.

Dat had collega Luc De Decker al door toen hij er in oktober 2020 langsging voor een dubbelinterview met CEO Thomas Van Poucke en toenmalig HR directeur Marleen Verstraete. De groep had toen resoluut gekozen voor een Nieuwe strategie, daarbij hoort natuurlijk een nieuwe cultuur met als hefboom een nieuw HR. Marleen gaf de fakkel ondertussen door aan Isabelle Bouckaert. Ze haalden recent opnieuw het label Great Place To Work en mogen zich daarmee tot de beste werkgevers van ons land rekenen.

Thomas Van Poucke en Isabelle Bouckaert zijn dan ook bijzonder fier op hun HR beleid. Zo fier dat Lesley Arens in hun hoofd mocht kruipen om een aantal ideeën te stelen waar ook jij mee aan de slag kan in jouw organisatie of in jouw HR team.

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER