Inetum benoemt Jacques Pommeraud als CEO

Bain Capital en Inetum kondigden vandaag aan dat Jacques Pommeraud benoemd wordt tot CEO van Inetum op 27 februari 2023 en dat Vincent Rouaix Inetum als board member advies zal geven over fusies en overnames.

Jacques Pommeraud is een executive met uitgebreide ervaring in de technologie- en dienstensector met een sterk technisch en technologisch profiel. Hij heeft zijn strategische visie en zijn vermogen om verschillende teams op te bouwen en te coördineren in verschillende regio’s herhaaldelijk aangetoond. Hij heeft goede resultaten geboekt op het gebied van baanbrekende groei en rentabiliteitsverbetering via ambitieuze transformaties.

“Het is met het grootste genoegen dat ik in dienst ga bij Inetum om de waardecreatie nog verder te versnellen. Ik kijk ernaar uit om dit team van deskundigen te leiden. Zij hebben aangetoond dat ze talent hebben met de uitbreiding van de actieradius van Inetum en de mogelijkheden voor digitale transformatie in het laatste decennium. Het bedrijf heeft veel potentieel om verder te innoveren en te voldoen aan de nieuwe digitale noden van onze klanten.”

Jacques Pommeraud

“Ik heb de eer en het genoegen gehad om in de laatste 14 jaar met continue groei een van de grootste IT-dienstverleners in Europa uit te bouwen. Ik wil alle teams bedanken voor hun inzet en professionaliteit en voor hun bijdragen die Inetum gemaakt hebben tot wat het nu is. Ik wens Jacques Pommeraud veel succes in zijn nieuwe functie. Ik blijf de ontwikkeling van Inetum steunen.”

Vincent Rouaix

“Wij verwelkomen Jacques Pommeraud met veel genoegen bij Inetum. Hij brengt een uitgebreide internationale ervaring en expertise in de technologie- en dienstensector met zich mee,” zegt Matthias Boyer Chammard, Partner, en Giovanni Camera, Partner bij Bain Capital Private Equity. “Onder Vincent’s leiding heeft Inetum een enorme groeiperiode gekend. Jacques en het hele managementsteam zijn nu goed geplaatst om dit verder te zetten en zelfs nog te versnellen met nieuwe groeigebieden op de markt van de digitale transformatie. Het doet ons plezier dat Vincent betrokken blijft in het bedrijf als investeerder, bestuurslid en speciale adviseur op het gebied van grote fusies en overnames.”  

Over Jacques Pommeraud

Voor Jacques Pommeraud benoemd werd bij Inetum was hij als Executive Vice President bij Bureau Veritas verantwoordelijk voor Frankrijk, Afrika en overheidsdiensten. Hij begon zijn carrière in strategisch advies bij McKinsey & Co in Parijs en Boston. In 2009 trad hij in dienst bij Atos om het transformatieprogramma van de groep te leiden. Zijn verantwoordelijkheden werden geleidelijk aan uitgebreid tot hij benoemd werd als CEO van Canopy Cloud. In 2014 trad hij in dienst bij Salesforce Inc, als Senior Vice President & General Manager Success Services, in San Francisco (Verenigde Staten). Hij had daarna een gelijkaardige globale functie bij SAP. Jacques Pommeraud, 46, heeft een ingenieursdiploma van de École Nationale des Ponts et Chaussées (Frankrijk) en een MBA van INSEAD.
Over Inetum, gericht op een Positieve Digitale Flow

Inetum is een flexibel IT-dienstenbedrijf dat digitale diensten en oplossingen levert, en een wereldwijde groep die bedrijven en instellingen helpt om het maximum uit de digitale flow te halen. In een context van continue beweging, waarbij behoeften en gebruiken voortdurend opnieuw worden uitgevonden, helpt de Inetum Groep al deze spelers om te innoveren, zich aan te passen en voorop te blijven lopen. Met zijn multi-expertenprofiel biedt Inetum zijn klanten een unieke combinatie van nabijheid, sectorgebaseerde organisatie en oplossingen van industriële kwaliteit. De groep is actief in meer dan 27 landen, telt bijna 27.000 medewerkers en genereerde in 2021 een omzet van 2,2 miljard euro.
Over Bain Capital Private Equity

Bain Capital Private Equity werkt sinds de oprichting in 1984 nauw samen met managementteams om de strategische middelen te voorzien om grote bedrijven te doen ontwikkelen en bloeien. Het wereldwijde team van Bain Capital Private Equity met zo’n 250 professionals creëert waarde voor de bedrijven in de portfolio via het wereldwijde platform en de uitgebreide expertise in essentiële verticale industrieën zoals gezondheidszorg, consument/retail, financiële en zakelijke diensten, industriële bedrijven, technologie, media en telecommunicatie.

Bain Capital heeft 22 kantoren op 4 continenten. Het bedrijf heeft primaire en bijkomende investeringen in meer dan 1000 bedrijven sinds de oprichting. Bain Capital investeert, naast privévermogen, ook in verschillende vermogenscategorieën zoals krediet, onroerend goed, publiek kapitaal, risicokapitaal en beheert zo’n 150 miljard dollar in totaal. Het bedrijf gebruikt het gedeelde platform om kansen te grijpen in strategische focusgebieden. Meer informatie vindt u op www.baincapitalprivateequity.com.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER