In 9 weken opgeleid tot Data-Analist

Le Wagon, een van ‘s werelds grootste aanbieders van intensieve tech- en datatrainingen, lanceert vanaf 10 juli bootcamps rond Data Analytics in ons land. De opleiding tot data-analist gaat zowel online als klassikaal door op de Brusselse campus van Le Wagon bij BeCentral, Europa’s grootste tech learning hub. De negen weken durende opleiding komt als geroepen: data-analist is vandaag één van de meest gevraagde profielen op de arbeidsmarkt. Om de nieuwe opleiding in de kijker te zetten, organiseert Le Wagon een opendeurdag op 30 april bij BeCentral. Bezoekers maken er via een workshop kennis met wat Data Analytics precies inhoudt en ontdekken ook de andere tech- en data-opleidingen van Le Wagon in België.

Nieuwe opleiding in België

Data zijn nog nauwelijks weg te denken uit het bedrijfsleven. Of het nu gaat om het uitwerken of uitvoeren van een bedrijfsstrategie, data staan centraal. Daarom lanceert het opleidingsbedrijf Le Wagon een gloednieuw bootcamp rond Data Analytics. Kandidaten krijgen 45 uur les per week en dat 9 weken lang. In die tijdspanne krijgen ze inzicht in de uitdagingen op vlak van data waarmee bedrijven kampen en leren ze welke tools er bestaan en hoe ze te gebruiken.

Het nieuwe opleidingsprogramma van en door data-experts en professionals, stoomt kandidaten klaar voor één van de meest gegeerde jobs in het bedrijfsleven vandaag. Na Bali, Melbourne, Singapore, Bordeaux, Rijsel, Lyon, Nantes, Parijs, Rennes, Toulouse, Berlijn, München, Amsterdam, Lissabon en Londen, biedt Le Wagon zijn opleiding tot data-analist nu ook in België aan.

Werknemers, ondernemers en freelancers die de cursus willen volgen, kunnen gebruikmaken van een financiële tussenkomst zoals de Opleidingspremie of KMO-Portefeuille.

“Onze nieuwe opleiding rond data-analyse is een mijlpaal voor Le Wagon in België. Met de nieuwe cursus die onze experten uit de datasector hebben ontwikkeld, lanceren we een opleiding die zo dicht mogelijk aanleunt bij de behoeften van bedrijven. Deze bootcamp biedt iedereen die een carrièreswitch wil maken de mogelijkheid om een van de meest gevraagde vaardigheden op de arbeidsmarkt van vandaag bij te leren.”
​Boris Paillard, Co-Founder en CEO van Le Wagon

Wie zich wil inschrijven voor het nieuwe bootcamp in België kan dat vanaf vandaag online doen via: https://www.lewagon.com/brussels/data-analytics-course

Gegeerde en goed betaalde job

Volgens het World Economic Forum is de vraag naar data-analisten de afgelopen jaren het sterkst gestegen op de arbeidsmarkt. Bovendien biedt een opleiding tot data-analist werkzekerheid en een goed loon: 93% van de data-analisten is 6 maanden na zijn opleiding al aan de slag en verdient voor een eerste voltijdse betrekking na een opleiding in Europa gemiddeld een jaarsalaris van 38.000 euro. Daarmee behoren de cursussen van Le Wagon tot de meest efficiënte manieren om een carrièreswitch te maken en snel een nieuwe professionele uitdaging te vinden. Daarbij komt nog dat cursisten van Le Wagon toegang krijgen tot een van de grootste internationale alumninetwerken.

“Ik koos voor Le Wagon omwille van de internationale reputatie en de korte duur van de cursus. Ik behaalde al een diploma in Finance en Marketing, maar wilde er iets aan toevoegen. Daarom volgde ik de online opleiding gedurende negen weken. Drie maanden later ging ik al aan de slag bij EY Financial Services Organization. Vandaag vorm ik als data-analist de brug tussen de commerciële teams en het ontwikkelingsdepartement. Ik analyseer, controleer en interpreteer de behoeften van onze technische en zakelijke teams. Ik zorg er voornamelijk voor dat de data die het ontwikkelingsteam mij aanlevert, overeenstemmen met de bedrijfsverwachtingen. Daarnaast maak ik dashboards op basis van de uitgewisselde data, met behulp van tools als PowerBI, Tableau, SQL en Python. Dankzij de opleiding van Le Wagon was ik meteen inzetbaar voor deze functie. Het was een perfecte match.”
​Lauranne de Patoul, Data Analist bij EY

Opendeurdag op zondag 30 april

Le Wagon organiseert op zondag 30 april een opendeurdag. Bezoekers komen te weten wat Data Analytics precies is en wat de opleiding tot data-analist exact inhoudt. De opendeurdag gaat door op de campus van BeCentral in Brussel van 14u00 tot 18u00. De dag eindigt met een rondleiding op de campus van BeCentral en een drankje.

“We zijn erg blij met de lancering van deze nieuwe opleiding. Het is voor ons ook de ideale gelegenheid om Le Wagon België voor te stellen aan het grote publiek. We hebben meer dan 750 alumni, waarvan er veel een start-up hebben opgericht en miljoenen hebben opgehaald. Anderen bekleden functies bij gerenommeerde bedrijven zoals Odoo, Deloitte, Bain & Company, E&Y, Google, enz.”
​Pascaline Dierckx, Manager van Le Wagon in België

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER