Impactvolle HR Analytics

Helemaal onderaan de prioriteitenlijst van HR bengelt het topic waarover we het in deze podcast hebben: HR analytics. HR professionals liggen er duidelijk niet wakker van, tenminste als we de resultaten van de meest recente Vlerick HR barometer correct interpreteren.

Wat veel hoger op de HR agenda staat is het aantrekken en behouden van medewerkers. Op de eerste plaats zelfs. Terecht. Want het is een krappe arbeidsmarkt én het aantal medewerkers dat de organisatie verlaat, zit onmiskenbaar in stijgende lijn.

En het is net door het inzetten van HR analytics dat je beter inzicht kan krijgen op wie vertrekt en waarom hij of zij vertrekt. En eens je maturiteit nog wat verder toeneemt, kan je zelfs voorspellen wanneer medewerkers dreigen te vertrekken (nog voor ze de beslissing genomen hebben) én er de nodige acties voor uitrollen zodat het niet gebeurt.

Het potentieel van HR analytics is bijzonder groot.

Daarvan zijn ook onze twee gasten in deze podcast overtuigd: Jeroen Naudts, founder van het HR analysebureau Starfish consultancy en Glenn Walschap, Enterprise Business Architect bij Myreas (onderdeel van de Colruyt Group) en analytics adviseur bij Starfish consultancy. Samen met Thomas Bertin hebben ze een boek geschreven ‘Impactvolle HR analytics’. Het is doorspekt met praktijkvoorbeelden uit eigen land en als lezer word je meegenomen in een 6-stappenplan.

Bekijk of beluister deze podcast en ga nadien aan de slag met wat je geleerd hebt en dan hopen we dat de prioriteitenlijst van de Vlerick HR barometer er in 2025 een beetje anders uitziet.

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER